Date companie
 
 
 
 

"Școala altfel", la start

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Aprilie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : unirea, brasov, spaniola, "Școala Altfel"
 

"Școala Altfel", din nou la start! Elevii din toată țara se pregătesc pentru o săptămână plină de activități extracurriculare. De la filme documentare, la vizite în muzee sau instituții de învățământ superior, nimic nu lipsește din program. Elevii Colegiului Național Unirea din Brasov au ales să vină la București pentru a vizita Institutul Cervantes și Facultatea de Litere. Nu de alta, dar cum studiile arată că spaniola este limba oamenilor fericiți, vor să o aprofundeze și după terminarea liceului.

Gabriela: "Mai mult din pasiune, de mică mi-a plăcut spaniola cel mai mult, mai ales că e foarte ușor de învățat."

Alexandra: "Prima oară m-am întâlnit cu spaniola la tv, am văzut telenovele și am învățat limba."

Au început poate din joacă, dar și-au dat seama că spaniola îi poate ajuta pentru a se integra pe piața muncii, mai târziu.

Cristina: "Am decis să studiez din pasiune, a meritat așteptările, cred că oferă multe oportunități și deschide multe porți. Mi-ar plăcea să merg în Spania și să mă axez pe filologie spaniolă."

Oana: "Ce preferi orele de limba sau de civilizație? De limbă pentru că mă ajută să mă perfecționez."

Mădălina: "Mi-a plăcut cum sună, dar mă va ajuta și pe viitor."

Lluis Alemany Giner - profesor de limba spaniolă: "Ei sunt foarte conștienți că spaniola îi poate ajuta în viitor, dar spun că învață spaniola pentru că le place. Poate că și germana îi poate duce departe, dar e mai grea. // De aici copiii pleaca cu doua Bacalaureate, Bacul spaniol și cel român."

Mihaela Ciobanu- dir. adj C.N. Unirea:  "În ultimii ani s-au întors în țară mulți părinți care au lucrat în Spania cu copii care au studiat acolo.// Este o oportunitate pentru ei pentru a-și găsi de lucru mai departe."

Și pentru că, dacă n-ai carte, n-ai parte, copiii nu ezită să-și aleagă ceva nou din bibliotecă.

Iuliana Măhuleț-bibliotecară "Fondul este bogat, variat, cărțile sunt atractive."

Săptămâna viitoare, copiii vor face și repetiții cu trupa de teatru dar nu exclud nici câteva lecții suplimentare pentru Bacalaureat. Programul "Școala Altfel" se va desfășura între 18 și 23 aprilie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Vedete la Zoo ( 4 August 2021 )

  Primii pui de panda roșu născuți în România, la Grădina Zoologică din Brașov, au fost prezentați publicului, la opt săptămâni de la naștere. Sunt puii lui Peggy și Benji, singurele exemplare de panda roșu din țara noastră. Micuții au trecut cu bine de perioada critică, iar acum se dezvoltă normal.

 • 12 persoane, reținute în urma perchezițiilor în spitalele suport COVID din Brașov și Harghita ( 4 Decembrie 2020 )

  12 persoane, printre care și șeful Biroului de Operațiuni Speciale Brașov, au fost reținute în urma perchezițiilor efectuate, joi, în patru spitale suport COVID din municipiul Brașov și din județul Harghita. Procurorii anticorupție...

 • Farmecul scenei: A început Festivalul de Teatru Școlar în limba spaniolă ( 14 Februarie 2020 )

  A început cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Național de Teatru Școlar în limba spaniolă. Competiția, la care participă elevi ai secțiilor bilingve româno-spaniolă din toată țara, se desfășoară la Palatul Național al Copiilor din Capitală. Elevii au pregătit piese de teatru captivante și spectacole pe cinste pentru public.

 • Cazuri de toxiinfecție alimentară, după o petrecere de botez ( 9 Februarie 2020 )

  De la petrecerea de botez, la spital! 11 persoane, printre care un copil, au făcut toxiinfecție alimentară, după ce au consumat din preparatele servite la un botez organizat într-un local din Feldioara, județul Brașov.

 • Un bărbat cu bebelușul în brațe a căzut de la etajul zece al blocului în care locuia ( 30 Ianuarie 2020 )

  Tragedie cumplită în Brașov! Un bărbat de 37 de ani s-a aruncat de la etajul 10, cu bebelușul în brațe. Potrivit presei locale, în această dimineață, bărbatul a ieșit pe balcon și s-a aruncat în gol, ținând în brațe...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2