Date companie
 
 
 
 

"Școala altfel", la start

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Aprilie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : unirea, brasov, spaniola, "Școala Altfel"
 

"Școala Altfel", din nou la start! Elevii din toată țara se pregătesc pentru o săptămână plină de activități extracurriculare. De la filme documentare, la vizite în muzee sau instituții de învățământ superior, nimic nu lipsește din program. Elevii Colegiului Național Unirea din Brasov au ales să vină la București pentru a vizita Institutul Cervantes și Facultatea de Litere. Nu de alta, dar cum studiile arată că spaniola este limba oamenilor fericiți, vor să o aprofundeze și după terminarea liceului.

Gabriela: "Mai mult din pasiune, de mică mi-a plăcut spaniola cel mai mult, mai ales că e foarte ușor de învățat."

Alexandra: "Prima oară m-am întâlnit cu spaniola la tv, am văzut telenovele și am învățat limba."

Au început poate din joacă, dar și-au dat seama că spaniola îi poate ajuta pentru a se integra pe piața muncii, mai târziu.

Cristina: "Am decis să studiez din pasiune, a meritat așteptările, cred că oferă multe oportunități și deschide multe porți. Mi-ar plăcea să merg în Spania și să mă axez pe filologie spaniolă."

Oana: "Ce preferi orele de limba sau de civilizație? De limbă pentru că mă ajută să mă perfecționez."

Mădălina: "Mi-a plăcut cum sună, dar mă va ajuta și pe viitor."

Lluis Alemany Giner - profesor de limba spaniolă: "Ei sunt foarte conștienți că spaniola îi poate ajuta în viitor, dar spun că învață spaniola pentru că le place. Poate că și germana îi poate duce departe, dar e mai grea. // De aici copiii pleaca cu doua Bacalaureate, Bacul spaniol și cel român."

Mihaela Ciobanu- dir. adj C.N. Unirea:  "În ultimii ani s-au întors în țară mulți părinți care au lucrat în Spania cu copii care au studiat acolo.// Este o oportunitate pentru ei pentru a-și găsi de lucru mai departe."

Și pentru că, dacă n-ai carte, n-ai parte, copiii nu ezită să-și aleagă ceva nou din bibliotecă.

Iuliana Măhuleț-bibliotecară "Fondul este bogat, variat, cărțile sunt atractive."

Săptămâna viitoare, copiii vor face și repetiții cu trupa de teatru dar nu exclud nici câteva lecții suplimentare pentru Bacalaureat. Programul "Școala Altfel" se va desfășura între 18 și 23 aprilie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2