Date companie
 
 
 
 

Școala din Tătărani, nepregătită pentru elevi, la fel ca multe alte unități de învîțământ din țară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Septembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : reabilitare, scoli, autorizatie, cladiri, sanitara, toalete
 

Cu mai puțin de o săptămână până la startul noului anul școlar, sute de unități de învățământ din mai multe județe nu sunt încă pregătite să-i primească pe elevi. Motivele sunt diverse, de la lipsa autorizațiilor sanitare sau a învățătorilor pentru clasa pregătitoare, până la sistarea reabilitării clădirilor. În această situație se află și școala din localitatea dâmbovițeană Tătărani. Cei 130 de elevi nu vor avea încălzire în sălile de curs și vor folosi grupurile sanitare din curte.

AMBIANȚĂ "Asta este o toaletă europeană pentru anul 2012-2013, folosită de copiii prescolari și scolari... (...) Acest bidon este folosit de preșcolari pentru a se spăla pe mâini... (...) Aceasta este soba cu care încălzim această sala de clasă... Dacă vă uitați, toate stau să cadă."

Pâna acum, în școală s-au investit 50 de mii de lei, dar ar mai fi nevoie de încă o sută de mii.

CONSTANTIN PATRU, primarul comunei Tătărani "Noi am făcut toate demersurile necesare și mai avem speranța că noua conducere a Consiliului Județean ne va ajuta, dar cred că ați vazut câte datorii s-au preluat."

MIHAELA ANTON, purtător de cuvânt, I.S.J. Dâmbovița "90 au primit plan de confirmare deoarece nu îndeplinesc în totalitate criteriile de autorizare sanitară, motivele fiind lipsa apei curente sau fără sursă de apă potabilă."

ECATERINA ANDRONESCU, ministrul Educației "Noi am cerut inspectoratelor scolare să ne spună care sunt problemele și care sunt școlile care nu sunt igienizate și nu au autorizație sanitară. Școala e grija primăriei, așa scrie în lege."

În județul Dâmbovița, 15 școli nu au primit avizul sanitar de funcționare. La nivelul întrergii țări, aproape 20 la sută din totalul unităților de învățământ se află în aceeași situație.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2