Școala Gimnazială 12 , cunoscută ca Școala ”Herăstrău” din București, una dintre cele mai vechi instituții de învățământ din București, a împlinit 130 de ani de activitate. Profesorii, elevii și părinții acestora au sărbătorit împreună, la Palatul Național Copiilor, acest mare eveniment din viața școlii. În cinstea evenimentului, elevii au pregătit un spectacol de zile mari.
CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "Elevii Școlii Gimnaziale ”Herăstrău” au pregătit pentru această aniversare de 130 de ani o serie de evenimente. Mulți dintre ei s-au îmbracat în costume populare, au urcat pe scenă, au cântat, au spus poezii și au dansat."
VOX "Noi clasa noastră, am făcut niște inimioare, au scris și părinții noștri de ce iubesc ei școala noastră. Noi am făcut și niște desene."
VOX "Am făcut un desen și i-am rugat pe părinți să scrie de ce iubesc ei școala mea. (...) Și ce au scris? Le place că îmi fac prieteni noi și le place că merg cu plăcere."
VOX "Ce îți place ție la școala ta? De ce ai ales-o? Îmi place foarte mult pentru că e o școală liniștită și se învață bine, majoritatea profesorilor sunt foarte buni cu noi."
MARIANA SIDERIAȘ, director, Școala Gimnazială ”Herăstrău” "Cadrele didactice au înalt profesionalism și o ținută ireproșabilă. Suntem o familie, pentru că ne cunoaștem din 1990, marea majoritate dintre noi, iar atmosfera e excelentă. Se lucrează cu dăruire, cu dragoste, ceea ce părinții simt și realizează calitatea actului educațional."
Școala ”Herăstrău” a fost înființată în 1.888, în urma deciziei lui Titu Maiorescu, ministrul Cultelor și Instrucțiunii Publice la acea vreme. Era prima școala primară rurală din cătunul Herăstrău, comuna Băneasa, plasa Dâmbovița, județul Ilfov. Avea doar o sală de clasă, o cancelarie și o cameră de locuit pentru învățătoarea Zoe Eliad. 36 de elevi au fost înscriși, în primul an de activitate. Printre materiile studiate se numărau scrierea, lectura, numărarea, religia, caligrafia, gramatica, istoria patriei, geografia, desenul, științele naturale și lucrul manual. În primul război mondial, localul școlii a fost rechiziționat, devenind sediu al comandamentului german din Herăstrău. După război, și-a deschis, din nou, porțile elevilor. La ora actuală, la Școala ”Herăstrău” învață 1.450 de elevi. Instuția are săli de clasă modern echipate, laboratoare de chimie, biologie, cabinet de limba și literatura română, o biblioteca în care fondul de carte a ajuns la 22.000 de volume și un cabinet de informatică în care elevii au la dispoziție 18 calculatoare performante conectate la Internet. De asemenea, Școala Herăstrău are o sală de sport modernă, cu o suprafață de 570 de metri pătrați.
Tehnologia utilizată pentru susținerea proceselor electorale și asigurarea funcționării infrastructurilor esențiale de comunicații și IT, prezentată de STS, la Palatul Cotroceni! Cu ocazia Porților Deschise la Palatul Cotroceni, Serviciul de Telecomunicații Speciale...
"Un copac, o șansă la un viitor mai verde"! Asociația "Butoiașul cu Zâmbete a lansat un un proiect de responsabilitate socială corporativă prin care pomii și copacii vor prinde rădăcini în curțile școlilor din România.
Incendiu la o școală aflată în renovare din comuna Valea Mare, județul Vâlcea! Un muncitor a suferit arsuri la față. Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă și o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime.
Festival-concurs dedicat muzicii, organizat de Școala Atlas, sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenților din București! La festivalul-concurs ”Festum Primavaere”, s-au înscris peste 300 de elevi de la școlile din Capitală, la secțiunile incluse în program.
Porți deschise la Școala Gimnazială nr. 59 din București! Zeci de părinți au venit să viziteze instituția de învățământ, alături de copii. Adulții și cei mici au fost atrași de noile dotări ale școlii. Cadrele didactice bine pregătite rămân însă principalul atu al unității de învățământ din Sectorul 6 al Capitalei.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019