Date companie
 
 
 
 

Școlile nu sunt pregătite să-i primească pe micuții din clasa pregătitoare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 August 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : brasov, scoli, clasa, pregatitoare
 

Școlile din mai multe zone ale țării nu sunt gata să-i primească pe micuții înscriși în clasa pregătitoare. Părinții au văzut deja cu ce provocări se vor confrunta copiii lor, nevoiți să învețe din toamnă în spații improprii. Și asta în condițiile în care numărul școlilor este din ce în ce mai mic, după comasarea multor unități de învățământ. In plus, în școlile care ar trebui să funcționeze, parchetul din sălile de clasă s-a umflat, pereții sunt plini de mucegai, iar mobilierul este distrus. Astfel de exemple sunt și în marile orașe, precum Brașovul.

AMBIANȚĂ "Această locație nu va fi destinată claselor pregătitoare, deci are mobilier obișnuit, pentru elevi de gimnaziu, de primar, de liceu."

ARIANA BUCUR, inspector șef, I.S.J. Brașov "Sunt trei săli de clasă în care parchetul este degradat, trebuie zugrăvit, două grupuri sanitare trebuie reparate."

TEODORA ALBU, director, Școala nr. 17 Brașov "Ne trebuie bani și un constructor foarte, foarte serios care sã termine în timp util aceste lucrări. Este foarte mult de lucru."

La Brașov ar trebui să funcționeze din viitorul an școlar peste două sute de clase pregătitoare, pentru care s-au înscris deja circa 3.700 de copii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Vedete la Zoo ( 4 August 2021 )

  Primii pui de panda roșu născuți în România, la Grădina Zoologică din Brașov, au fost prezentați publicului, la opt săptămâni de la naștere. Sunt puii lui Peggy și Benji, singurele exemplare de panda roșu din țara noastră. Micuții au trecut cu bine de perioada critică, iar acum se dezvoltă normal.

 • Festivitate de absolvire a clasei a VIII-a, la Școala Gimnazială nr. 59 din București ( 11 Iunie 2021 )

  A răsunat ultimul clopoțel pentru elevii claselor a VIII-a, după un an dificil marcat de pandemia de coronavirus! Printre cei care au spus bun rămas gimnaziului s-au numărat și elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 din Capitală.

 • Florin Cîțu le cere părinților să nu-și trimită copiii la școală răciți ( 8 Februarie 2021 )

  Școlile s-au redeschis, iar mulți dintre elevi s-au întors fizic în bănci! Premierul Florin Cîțu atrage atenția că depinde de fiecare copil, părinte și profesor ca anul școlar în curs să se desfășoare fără probleme.

 • UNICEF cere guvernelor redeschiderea școlilor ( 9 Decembrie 2020 )

  UNICEF a transmis un apel guvernelor de a face din redeschiderea școlilor o prioritate. Reprezentanții organizației avertizează cu privire la prejudiciile aduse procesului de educație și bunăstării copiilor, pe măsură...

 • Școlile și grădinițele rămân închise până pe 11 ianuarie ( 8 Decembrie 2020 )

  Școlile și grădinițele rămân închise până pe 11 ianuarie 2021, potrivit Hotărârii nr. 57 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și potrivit calendarului școlar. Anunțul vine în contextul...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2