Date companie
 
 
 
 

Scumpirile, de neoprit

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Septembrie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Noi scumpiri
 

În perspectivă, noi scumpiri! Fermierii estimează majorări de prețuri, cu 50% la carnea de porc, cu 30% la produse lactate și cu 20% la ouă. Profesorul de economie, Mircea Coșea, spune că scumpirile nu se vor opri aici.

prin telefon: MIRCEA COȘEA, profesor de economie "Scumpirile nu sunt legate doar de ceea ce numim noi materia primă, transport și energie, că produsele alimetare apar și pe capitolul ambalaje și vor mai apărea altele în perioada următoare, care sunt de incapacitatea agriculturii românești de a aproviziona carne de porc la nevoile necesare pieții. Vom continua să importăm cantități mari de carne de porc la prețuri mari, pentru că, altfel, piața internațională crește acest cost datorită cererii mari pe care o are China și datorită faptului că anumite țări nu mai exportă, deci nicio veste bună pentru noi, cumpărătorii de la magazine, nu vom avea ieftiniri."

Producătorii de lapte spun că ambalajele se vor scumpi cu 15%. Fermierii precizează că, de la 1 octombrie, prețul pentru un litru de lapte din fermă ar putea ajunge la 3 lei, de la 1 leu, cât era anul trecut. Producătorii susțin că toți cei care vor vinde cu peste 3 lei litrul de lapte vor rezista, iar cine vinde sub 3 lei, va da faliment.


Scumpirile, de neoprit

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2