Date companie
 
 
 
 

Seceta face ravagii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 August 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ialomita, buzau, canal, seceta, soarelui, porumb, irigatii, floarea
 

Seceta face ravagii în România! În județul Ialomița, culturile de floarea soarelui și porumb sunt compromise și se estimează că producția va fi la jumatate față de anul trecut.

AMBIANȚĂ "- El trebuia cum să fie? - El trebuia să fie bobul plin. Bobul plin, așa, dar, în schimb, l-a prins în lapte și a rămas sistal."

În Buzău situația este la fel de alarmantă. Pamântul este atât de uscat, încât a crăpat și cultivatorii spun că nicio ploaie nu ar mai putea salva nimic. Din cauza secetei, nici măcar lucrările de însămânțare nu pot fi pornite, din cauză că solul este tare ca piatra.

AMBIANȚĂ "Crăpăturile, uitați, printre lanurile de porumb ce crăpături! Nu am mai văzut de ani de zile asemenea crăpături. Intră mâna, uitați, intră!"

VOX "Dacă ar ploua în momentul acesta acest lan nu ar mai putea fi salvat. Nu! Aici unde ne aflăm nu va mai putea face nimic și nici la celelalte."

Unicul canal de irigații din județul Buzău, de unde se adăpau și vitele, a fost închis. Aceasta a fost dispoziția autorităților locale, dar oamenii îl acuză pe șeful de la irigații de rea credință.

VOX "Domnul director e venit de vreo doi ani. Mi-a spus că dacă adap, ce fac. Păi, ce face tot omul! I-am dat doi berbecuți si la cateva zile mi-a zis că sunt pătrat de cap. Am avertizat puțin, mi-a oprit apa, după cum se vede."

VOX "- Acum, de când nu mai au apă, ce se întamplă cu ele? - Aleargă după apă. Înnebunește, fuge, ne aleargă pe câmp."

Cel acuzat neagă acuzațiile sătenilor și spune că alimentarea cu apă a fost sistată din cauza unei avarii. Potrivit legii, fermierii ar trebui să încheie un contract și să plătească apa consumată de animale.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Lucrari originale semnate de Salvador Dali, la muzeul din Buzău ( 23 Septembrie 2020 )

  "Unexpected Dali", o expoziție cu totul deosebită pentru iubitorii de artă, deschisă oficial la Muzeul Judetean Buzău! 150 de lucrări originale semnate de Salvador Dali, cel mai proeminent reprezentant al suprarealismului...

 • Zeci de persoane, cercetate pentru contrabandă, delapidare și furt ( 18 Septembrie 2020 )

  Zeci de persoane din județele Constanța și Ialomița, cercetate pentru contrabandă, delapidare și furt! Inițial, trei bărbați au fost depistați în flagrant delict de polițiștii de la Transporturi în timp ce achiziționau 275 de litri...

 • Accident mortal, în județul Ialomița ( 12 Iulie 2020 )

  Un mort și patru răniți, între care un copil de trei ani, într-un grav accident rutier, produs pe drumul comunal dintre Roșiori și Chiroiu, în județul Ialomița! Un bărbat de 24 de ani, din Roșiori, care nu avea...

 • Daruri de Crăciun, pentru orfanii din Munteni Buzău ( 24 Decembrie 2019 )

  Moș Crăciun nu i-a uitat pe copiii rămași orfani în urma tragicului accident de microbuz din Ialomița. Reprezentanții Asociației Române pentru Propaganda Istoriei Aeronauticii București-Otopeni, in frunte...

 • Româncă urmărită internațional, prinsă la Buzău ( 19 Octombrie 2019 )

  O femeie urmarită internațional de autoritățile din Austria, a fost prinsă, vineri, pe raza comunei Breaza, din județul Buzău. Pe numele femeii, în vârstă de 35 de ani, din localitatea Vernești, era emis un mandat european...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2