Date companie
 
 
 
 

Secetă în Mehedinți, unde nu a plouat de o lună

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Aprilie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ploaie, mehedinti, seceta, culturi, sapa
 

Culturi agricole compromise de secetă! Dacă în unele zone din țară a plouat mult, în Mehedinți, oamenii sunt în pragul disperării. De mai bine de o lună nu a mai căzut un strop de apă, iar terenurile nu pot fi însămânțate cu porumb și floarea soarelui. Situația e gravă și în cazul culturilor de toamnă. Lipsa apei a afectat deja grâul și rapița.

AMBIANȚĂ "Niciun pic de umiditate. Absolut deloc. Deja s-a dus. Tot ce semănăm, n-o să încolțească."

În sudul județului Mehedinți, peste 80.000 de hectare de culturi suferă din cauza lipsei apei.

AMBIANȚĂ "Abia intră sapa în pământ. Da, abia intră. Nu vedeți? Dau de trei, patru ori."

VOX "- E tare, tare. - Păi de ce? - Din cauza că n-a plouat. N-a dat ploaie deloc. - De când n-a plouat? - Păi să fie o lună de zile. Dacă nu plouă, nu se face nici grâul, nici porumbul."

Oamenii spun că producția agricolă va fi sub mediile din anii trecuți, din cauza vremii foarte calde din ultima lună și a lipsei precipitațiilor.

VOX "E o primavară atipică, din cauza temperaturilor mari. N-am văzut temperaturi de 30 - 31 de grade în aprilie, de când mă aflu aici, de zece ani de zile."

VOX "Nici porumbul n-o să răsară, fiindcă este secetă. La noi, aici, în zonă, n-a plouat deloc."

Culturile de toamnă, ca rapița și grâul, sunt și ele afectate de secetă. La fel și culturile de viță de vie.

VOX "Acum, trebuia apa la culturile de toamnă. Rapița a înflorit, e perioada de polenizare. Nu va da în următoarea perioadă apă. Și grâul nu mai are mult până să dea spicul și la revedere!"

Agricultorii spun că ploaia este singura șansă pentru culturile lor, deoarece, în judetul Mehedinți, sistemul de irigare lipsește cu desăvârșire.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ploaia de stele Lyride, din 15 aprilie ( 9 Aprilie 2021 )

  Fenomen astronomic spectaculos, vizibil, în perioada următoare, și în România! După o lungă perioadă de pauză, ploaia de stele revine în toată splendoarea. Începând din 15 aprilie, pasionații de...

 • Protestul fermierilor, la Ministerul Agriculturii ( 18 Februarie 2021 )

  Mișcările sociale iau amploare, în România! După valul de proteste declanșate de polițiști, ceferiști, angajați din Sănătate și mineri, fermierii ies și ei în stradă, nemulțumiți de lipsa sprijinului financiar din partea statului.

 • Ploaie de stele, până în 17 decembrie ( 12 Decembrie 2020 )

  Fenomen astronomic inedit pe cerul noptii, în perioada următoare! Este vorba de ploaia de stele căzătoare, ce poate fi observată cu ochiul liber, nefiind nevoie de un instrument astronomic, până în 17 decembrie.

 • Incendiatorul fetei din Mehedinți a încercat să se sinucidă ( 26 Iunie 2020 )

  Bărbatul care a incendiat o fată de 17 ani a încercat să se sinucidă în arestul Poliției Mehedinți. Polițiștii l-au găsit în celulă, spânzurat cu un tricou, și l-au resuscitat până de sosirea echipajelor medicale.

 • Fata incendiată de criminal, în stare critică ( 14 Iunie 2020 )

  Fata de 17 ani din Mehedinți, incendiată de un fost condamnat pentru crime, eliberat anul trecut din închisoare, a fost transferată la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din București. Ea este în stare extrem de gravă...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2