Date companie
 
 
 
 

Seismografele din Vrancea au rămas fără cerneală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vrancea, seism, Japonia, seismometru, unde de soc
 

Dotările moderne ale stațiilor seismice din zona Vrâncioaia au permis înregistrarea cutremurului din Japonia, inclusiv a undelor de șoc care au străbătut tot globul. Mai mult, din cauza intensității și duratei acestuia, capsula de cerneală a Observatorului Seismic de la Vrîncioaia s-a terminat. În mod normal, un tub de cerneală marcantă necesară la înregistrarea intensității seismice se consumă în aproximativ o lună.

AMBIANÞÃ: "Uitati, s-a consumat toatã cerneala ieri la cutremur."

 IOANA HÎRNEA, Stația Seismică Ploștin
 "Avem amplasati senzori seismici, dar si magnetici si de infrasunete, iar acestia preiau semnalul. Îl transmit în seismometre, iar acestea amplificã semnalul de câteva zeci de ori si îl transpun pe suport digital."

Unii dintre localnicii din cea mai intensă zonă seismică din România cred că Observatorul Seismologic din comună îi protejează, alții spun că doar divinitatea decide.

VOX: "Doamne fereste! Ce s-a întâmplat acolo e de plâns."

VOX: "- Vã simtiti mai în sigurantã cu statia seismicã aici? - E, nu ne simtim. Cã doar stim ce rol are statia, înregistreazã doar cutremurele, nu cã putem sã fim... - Vã e fricã de cutremur? - Normal, normal."

Potrivit oficialilor niponi, numărul deceselor provocate de seimul din Japonia ar putea depăși 10.000 numai în prefectura Miyagi.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2