Date companie
 
 
 
 

Show aviatic, în zona Aeroportului "Aurel Vlaicu"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : aeroport, aviatic, show, baneasa
 

Nordul Capitalei, sub asediu, la sol și în aer! Peste 30.000 de oameni au mers la Aeroportul Băneasa, pentru a urmări un show aviatic de excepție. Spectacolul pe cer a fost organizat în acest weekend, pentru a marca împlinirea unui secol de existență a Aeroportului "Aurel Vlaicu".

VOX "Căldură foarte mare, dar plăcută. Avem la ce să ne uităm."

VOX " Avem scăunele, măsuță, răcoritoare, sandvișuri, ca să rezistăm."

Piloții aflați la manșa aparatelor de zbor s-au dăruit total evoluției pe cer.

JAN SLANGEN, pilot "Zborul nostru este foarte intens, ceea ce înseamnă mult efort fizic și psihic.  Tot stresul dispare, atunci când aterizăm și vedem mulțimea fericită."

Până să se bucure de show-ul aerian, oamenii au avut de trecut un mare hop. Acela al identificării unui loc de parcare pentru mașini.

VOX "- Uite-o acolo! - Nu vă e frică de amendă? - Cine să-mi dea amendă? Polițaiul? Fug!"

AMBIANȚĂ "Nu se lasă mașina așa! Da? Deci vă rog frumos ca data viitoare să fiți mult mai atent!"

ANDREI CODĂU, subinspector, B.P.R. București "Foarte mulți șoferi din provincie sau chiar din străinătate. Avem foarte mulți cetățeni care au venit din Ungaria, din Bulgaria, Italia și Turcia."

Prima atestare documentară a Aeroportului Internațional București-Băneasa datează din 7 iunie 1910, atunci când pionierul aviației românești, Aurel Vlaicu, s-a ridicat de la sol cu avionul construit chiar de el. Până în 1970, aerogara de la Băneasa a fost singura din București și singurul aeroport internațional din România. La ora actuală, aeroportul de la Băneasa este dedicat preluării curselor interne.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2