Date companie
 
 
 
 

Sindicalistii cer marirea salariului minim pe economie, la 850 de lei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Octombrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : posturi, sindicalisti, economie, instanta, deblocare, restante, salariale, salariul, minim, stat, aparat, cartel, alfa, revendicare
 

Sindicaliștii Confederației Naționale Sindicale Cartel Alfa au ieșit în stradă, pentru a cere majorarea salariului minim pe economie. Protestatarii vor ca, de anul viitor, câștig minim să fie de 850 de lei pe lună. Nu este, însă, sigura revendicare! Sindicaliștii cer și deblocarea posturilor din aparatul de stat, dar și plata pe loc a restanțelor salariale câștigate în instanțã.

VOX "Statul român sã dea salarii, sã dea materiale, sã dea un buget corespunzãtor unei țãri europene civilizate."

VOX "Guvernul Ponta sã înțeleagã că ar cam fi timpul sã-și respecte angajamentele pe care și le-a asumat atunci când erau în Opoziție ."

VOX "Noi vrem sã preîntâmpinãm, sã nu se întâmple și cu CFR Marfã, ceea ce s-a întâmplat cu Oltchim. Un eșec total, în domeniul privatizãrii!"

BOGDAN HOSSU, președinte, C.N.S. Cartel Alfa "Acțiunile Cartel Alfa, care s-au întins pe perioada 2 octombrie - 4 octombrie, aproape în fiecare județ al țãrii, au ca scop de a atrage atenția Executivului, cã au trecut deja cinci luni de zile și cã, în afarã de jocurile politicianiste, trebuie sã se treacã și la activitãți concrete ."

În România, salariul minim pe economie este de 700 de lei, adică aproximativ 155 de euro, așa cum a fost stabilit în decembrie 2010. În aprilie 2012, România era singura țară în care aproape un sfert dintre angajați aveau salariul minim. În Europa, salariul minim lunar diferă, de la țară, la țară, de la circa 120 de euro în Bulgaria, la peste 1.800 de euro în Luxemburg. Cel mai mic salariu minim pe economie se gaseste, însă, in Republica Moldova, reprezentand puțin peste 70 de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protest spontan, la Termocentrala Mintia ( 18 August 2020 )

  Protest spontan, la Termocentrala Mintia! Peste 140 de muncitori din tura de dimineață s-au adunat în curtea unității, nemulțumiți din cauza faptului că nu și-au încasat restanțele salariale din ultimele cinci luni.

 • Investițiile publice, absolut necesare ( 29 Iulie 2020 )

  Banii europeni, atât de așteptați în țară pentru recuperarea economiei, nasc în continuare controverse. Fostul europarlamentar și actual coordonator al Alternativei pentru Demnitate Națională, Cătălin Ivan, atrage atenția asupra termenelor stricte în care România trebuie să se încadreze pentru accesarea fondurilor europene.

 • Un muncitor a obținut în instanță anularea deciziei de concediere în starea de urgență ( 14 Iulie 2020 )

  Un muncitor din Vaslui a obținut în instanță anularea deciziei de concediere. Bărbatul, care lucra ca faianțar la o firmă, a fost dat afară în timpul stării de urgență. În instanță, omul a arătat că a fost angajat al firmei...

 • Angajații C.E.H. vor să dea compania în judecată ( 26 Mai 2020 )

  Circa 3.000 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara vor să dea în judecată compania, pentru neplata unor drepturi bănești. Angajații se plâng că, de 2 luni nu și-au primit o parte din drepturile salariale.

 • Măsuri de atenuare a impactului coronavirusului asupra economiei ( 14 Martie 2020 )

  Ministrul interimar al Finanțelor vrea să ia măsuri pentru atenuarea impactului pandemiei de infectare cu coronavirus asupra mediului economic! 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2