Date companie
 
 
 
 

Sindicalistii cer marirea salariului minim pe economie, la 850 de lei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Octombrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : posturi, sindicalisti, economie, instanta, deblocare, restante, salariale, salariul, minim, stat, aparat, cartel, alfa, revendicare
 

Sindicaliștii Confederației Naționale Sindicale Cartel Alfa au ieșit în stradă, pentru a cere majorarea salariului minim pe economie. Protestatarii vor ca, de anul viitor, câștig minim să fie de 850 de lei pe lună. Nu este, însă, sigura revendicare! Sindicaliștii cer și deblocarea posturilor din aparatul de stat, dar și plata pe loc a restanțelor salariale câștigate în instanțã.

VOX "Statul român sã dea salarii, sã dea materiale, sã dea un buget corespunzãtor unei țãri europene civilizate."

VOX "Guvernul Ponta sã înțeleagã că ar cam fi timpul sã-și respecte angajamentele pe care și le-a asumat atunci când erau în Opoziție ."

VOX "Noi vrem sã preîntâmpinãm, sã nu se întâmple și cu CFR Marfã, ceea ce s-a întâmplat cu Oltchim. Un eșec total, în domeniul privatizãrii!"

BOGDAN HOSSU, președinte, C.N.S. Cartel Alfa "Acțiunile Cartel Alfa, care s-au întins pe perioada 2 octombrie - 4 octombrie, aproape în fiecare județ al țãrii, au ca scop de a atrage atenția Executivului, cã au trecut deja cinci luni de zile și cã, în afarã de jocurile politicianiste, trebuie sã se treacã și la activitãți concrete ."

În România, salariul minim pe economie este de 700 de lei, adică aproximativ 155 de euro, așa cum a fost stabilit în decembrie 2010. În aprilie 2012, România era singura țară în care aproape un sfert dintre angajați aveau salariul minim. În Europa, salariul minim lunar diferă, de la țară, la țară, de la circa 120 de euro în Bulgaria, la peste 1.800 de euro în Luxemburg. Cel mai mic salariu minim pe economie se gaseste, însă, in Republica Moldova, reprezentand puțin peste 70 de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2