Date companie
 
 
 
 

Sindicaliștii de la Cartel ALFA și BNS au pichetat sediul ministerului Muncii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Septembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, pichet, Sulfina Barbu
 

La nici douã zile de la preluarea mandatului de ministru al Muncii, Sulfina Barbu s-a văzut nevoită sã înfrunte nemultumirile sindicaliștilor. Sindicaliștii de la Cartel ALFA si BNS au pichetat sediul ministerului, nemultumiti de lipsa dialogului social.

DUMITRU COSTIN, președinte BNS: "-De ce iesiti în stradã? -Fãrã existenta unui act normativ care sã clarifice sectoarele de activitate, se distruge institutia negocierilor colective! -Un nou ministru, credeti cã Sulfina Barbu va fi mai deschisã? -Îmi doresc sã fie mult mai deschis dialogului!"

IOAN BOTIS, sindicalist: "Ce ati început dumneavostrã a rãmas nefinalizat si nu se poate avea un dialog în România! Asa nu mai putem continua!"

SULFINA BARBU, ministrul Muncii:"Ne asteptam sã înceapã miscãrile sindicale. Vom discuta cu dumnealor! Suntem deschisi dialogului! În cursul zilei de mâine am disponibilitatea de a mã întâlni cu ei!"

Sindicatele au propus în mai împărțirea economiei in 39 de sectoare de activitate, iar fiecare domeniu să-și negocieze un salariu minim, în funcție de mai multe criterii. Guvernul a respins însă propunerea, iar negocierile s-au blocat. În prezent, la nivelul economiei există un singur salariu minim, de 670 de lei. Liderii sindicali cer reluarea discuțiilor și amenință că, dacă nu se va ajunge la un compromis, vor extinde protestele.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Nou protest al polițiștilor ( 15 Iunie 2021 )

  Un nou protest al polițiștilor! Zeci de sindicaliști nemulțumiți au protestat în fața Palatul Cotroceni. Principalele lor revendicări se referă la grila de salarizare, modernizarea logisticii și dotarea cu echipamente tehnice de intervenție, precum și la ocuparea prin concurs a funcțiilor de conducere.

 • Protestele de aseară, marcate de violențe și soldate cu amenzi și participanți reținuți ( 30 Martie 2021 )

  Sancțiuni după protestele de aseară, iar măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului rămân în vigoare! În conferința de presă susținută în această dimineață, prefectul Capitalei, Alin Stoica și șefii...

 • Ziua Poliției Române, marcată prin proteste ale sindicaliștilor din M.A.I. ( 25 Martie 2021 )

  Sindicatele polițiștilor și personalului contractual din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au sărbătorit Ziua Poliției Române... în stradă! Sindicaliștii au protestat în Piața Romană, la Universitate, în Piața Victoriei...

 • Reprezentanții partidului AUR au ieșit în stradă ( 31 Ianuarie 2021 )

  Reprezentanții Partidul AUR au organizat un protest în fața Ministerului Sănătății, în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș”! Aceștia sunt extrem de nemulțumiți de sistemul de sănătate.

 • Ambulanțierii au protestat pentru că nu primesc stimulent de risc ( 10 Iunie 2020 )

  Proteste ale angajaților de la Ambulanță în mai multe orașe din România! Timp de două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, angajații serviciilor de ambulanță au protestat pentru că, deși lucrează la acest serviciu de intervenție și se află în linia întâi în lupta împotriva COVID-19, legislația nu prevede ca ei să primească stimulent de risc. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2