Date companie
 
 
 
 

Sindicaliștii de la Cartel ALFA și BNS au pichetat sediul ministerului Muncii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Septembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, pichet, Sulfina Barbu
 

La nici douã zile de la preluarea mandatului de ministru al Muncii, Sulfina Barbu s-a văzut nevoită sã înfrunte nemultumirile sindicaliștilor. Sindicaliștii de la Cartel ALFA si BNS au pichetat sediul ministerului, nemultumiti de lipsa dialogului social.

DUMITRU COSTIN, președinte BNS: "-De ce iesiti în stradã? -Fãrã existenta unui act normativ care sã clarifice sectoarele de activitate, se distruge institutia negocierilor colective! -Un nou ministru, credeti cã Sulfina Barbu va fi mai deschisã? -Îmi doresc sã fie mult mai deschis dialogului!"

IOAN BOTIS, sindicalist: "Ce ati început dumneavostrã a rãmas nefinalizat si nu se poate avea un dialog în România! Asa nu mai putem continua!"

SULFINA BARBU, ministrul Muncii:"Ne asteptam sã înceapã miscãrile sindicale. Vom discuta cu dumnealor! Suntem deschisi dialogului! În cursul zilei de mâine am disponibilitatea de a mã întâlni cu ei!"

Sindicatele au propus în mai împărțirea economiei in 39 de sectoare de activitate, iar fiecare domeniu să-și negocieze un salariu minim, în funcție de mai multe criterii. Guvernul a respins însă propunerea, iar negocierile s-au blocat. În prezent, la nivelul economiei există un singur salariu minim, de 670 de lei. Liderii sindicali cer reluarea discuțiilor și amenință că, dacă nu se va ajunge la un compromis, vor extinde protestele.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ambulanțierii au protestat pentru că nu primesc stimulent de risc ( 10 Iunie 2020 )

  Proteste ale angajaților de la Ambulanță în mai multe orașe din România! Timp de două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, angajații serviciilor de ambulanță au protestat pentru că, deși lucrează la acest serviciu de intervenție și se află în linia întâi în lupta împotriva COVID-19, legislația nu prevede ca ei să primească stimulent de risc. 

 • Protestele sindicaliștilor din penitenciare, suspendate pentru negocieri cu Guvernul ( 21 Mai 2019 )

  Sindicaliștii din penitenciare suspendă protestele! Sindicatul Național al Lucrătorilor din Penitenciare și Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar au suspendat protestele declanșate în luna mai, după ce au primit o invitație...

 • Ministrul Educației renunță la modificările aduse admiterii în învățământul liceal ( 14 Mai 2019 )

  Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a anunțat că renunță la modificările aduse admiterii în învățământul liceal, astfel că etapele înscrierii elevilor la liceu vor începe de miercuri, 15 mai, așa cum era prevăzut inițial în calendarul examenelor.

 • Manifestanții pro Kovesi, în stradă ( 31 Martie 2019 )

  Românii au ieșit, din nou, în stradă! În Capitală, peste 1000 de persoane s-au adunat în Piața Universității pentru a-și arăta nemulțumirile față de modificările aduse legilor justiției. 

 • Ciobanii, revoltați de majorarea taxei de pășunat ( 30 Martie 2019 )

  Proteste ale fermierilor, în județul Bihor! Mai mulți ciobani și păstori din localitatea Mădăras au venit în fața Consililului Județean, pentru a-și arăta mâhnirea față de faptul că Primăria a majorat taxa de pășunat.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2