Date companie
 
 
 
 

Sindicaliștii de la Uzinele Dacia-Renault amenință cu proteste

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Ianuarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, taxa
 

Sindicaliștii de la Uzinele Dacia-Renault amenință cu proteste în fața sediului Guvernului, dacă se va introduce timbrul de mediu. Angajații din Mioveni susțin că această nouă formă a taxei auto va conduce la scăderea vânzărilor de mașini și va încuraja importul automobilelor second-hand. Oamenii cer, astfel, Executivului să analizeze și impactul pe care taxa îl are asupra industriei constructoare de autoturisme din România.

NICOLAE PAVELESCU, liderul Sindicatului Automobile Dacia: "Sunt nemulțumit de felul cum guvernanții privesc industria de automobile în România, fie Dacia, fie Fordul de la Craiova și cum prin interese obscure încurajeazã mașinile second hand."

Muncitorii de la Dacia se tem că firma va fi nevoită să reducă producția, ceea ce ar duce la disponibilizări de personal. Potrivit proiectului timbrului de mediu, pentru mașinile vechi -Euro 1, 2 și non-euro- taxa va scădea cu 60 pânã la 90 la sută. În schimb, pentru autoturismele noi Euro 4 și Euro 5, taxa va crește, în medie, cu 10 procente.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2