Date companie
 
 
 
 

Sistemul de intervenții în situații de urgență va fi modificat prin ordonanță de urgență

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Decembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : smurd, elicopter
 

Noi măsuri dupa tragedia aviatică de pe lacul Siutghiol, în care au murit patru salvatori SMURD. Guvernul modifică prin ordonanță de urgență toate procedurile de interventie în situații de urgență, pentru eficientizarea operațiunilor și mai buna folosire a resurselor.

VICTOR PONTA, premierul României: "Azi avem deja o ordonanță de urgență privind noi modificări în sistemul de intervenții în situații de urgență. Să învățăm din lecțiile pe care le primim, cum să facem mai mult încât să folosim mai multe resurse."

GABRIEL OPREA, ministrul Afacerilor Interne: "Am decis, și am tot sprijinul primului ministru, al Guvernului României, să regândim tot ce înseamna proceduri de intervenție în situații de urgență, pentru a asigura eficiența maximă acestui sistem."

Astfel de analize s-au realizat la nivelul fiecărui județ.

GABRIEL OPREA, ministrul Afacerilor Interne: "Am dispus reexaminarea în regim de urgență a procedurilor Departamentului pentru Situații de Urgență și ale tuturor structurilor cu responsabilități imediate în astfel de situații."

Noile proceduri vor fi anunțate în perioada imediat următoare, iar până atunci elicopterele SMURD rămân la sol.

GABRIEL OPREA, ministrul Afacerilor Interne: "Pentru perioada în care elicopterele SMURD vor fi menținute la sol, misiunile de urgență vor fi asigurate de celelalte aeronave ale MAI, respectiv două elicoptere de tip MI 8, două de tip MI 17, două aeronove IAR 316B și un avion. Am discutat deja cu domnul ministru Dușa, și, în caz de nevoie, ne putem baza pe capabilitățile MApN."

Toate datele rezultate în urma analizei vor sta la baza elaborării Concepției Unice de Intervenție a Sistemului Integrat de Acțiune la Situații de Urgență.
Potrivit unor oficiali din cadrul MAI citați de Mediafax, în acest sistem vor fi incluse, alături de Ministerul de Interne, și Ministerul Transporturilor și cel al Apărării Naționale. Odată cu regândirea procedurilor, la nivel guvernamental va funcționa un singur comitet pentru situații speciale, iar fiecare instituție va participa cu logistica necesară. După prăbușirea elicopterului SMURD în lacul Siutghiol, la 15 decembrie, reprezentanții ISU și pompierii au fost ținta unui val de critici pentru că au ajuns prea târziu și că nu au fost pregătiți pentru intervenție. În urma tragediei, au fost demiși prefectul județului Constanța, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța și șeful Inspectoratului General de Aviație din MAI.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Autospecială performantă, la S.M.U.R.D. Bihor ( 10 Noiembrie 2020 )

  Oradea are o autospecială performantă, care va putea transporta pacienții critici, contagioși. Autosanitara în valoare de aproape 200.000 de euro, va fi folosită de S.M.U.R.D. Bihor inclusiv pentru pacientii cu coronavirus.

 • Pilotul Valer Novac, decedat în accident rutier ( 4 Octombrie 2020 )

  Doliu în aviația română! Valer Novac, unul dintre cei mai buni piloți de elicoptere din România, și-a pierdut viața, sâmbătă, într-un tragic accident rutier produs pe Drumul Național 1B, pe raza localității Mizil.

 • Bărbatul salvat din apa Dîmboviței a murit la spital ( 20 Aprilie 2019 )

  Bărbatul în vârstă de 45 de ani, căzut în Dâmbovița, vineri seară, la stăvilarul Ciurel, și scos din apă de un paramedic S.M.U.R.D., a murit la Spitalul Universitar din București. Potrivit Mediafax, reprezentanții unității sanitare...

 • Incendiul din Parcul Domogled a fost stins ( 3 Iunie 2018 )

  Noul incendiu izbucnit, sâmbătă, în Parcul Național Domogled a fost stins, astăzi. Focul a mistuit, deja, o mare suprafață de pădure de pin negru de Banat și fag în zona de protecție integrală, au anunțat reprezentanții Romsilva.

 • Un elicopter de mici dimensiuni s-a prăbușit, în județul Cluj ( 23 Mai 2018 )

  Accident aviatic la Turda, în județul Cluj! Un elicopter de mici dimensiuni s-a prăbușit pe un deal din apropierea orașului. Elicopterul era folosit la activități agricole, iar la bord se aflau două persoane, care au reușit să se salveze. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2