Date companie
 
 
 
 

Soluții pentru criza energetică

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Septembrie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Criza energie Oradea
 

Criza energetică, problemele provocate și soluțiile pentru depășirea situației care îngrijorează întreaga lume, discutate la Oradea! Reprezentanții Federației Patronilor Bihor și partenerii organizației s-au reunit în cadrul unui workshop, pentru a dezbate toate aceste probleme. Participanții au identificat posibile soluții pentru achiziția la un preț decent a energiei. Au fost căutate și soluții tehnice pentru rezolvarea problemelor legate de auto-producția sau producția energiei din surse regenerabile și modalitățile de finanțare nerambursabilă sau rambursabilă, în vederea realizării propriilor capacități de producție de energie.

FLORIN BALINT, vicepreședinte, Federația Patronilor Bihor ”Federația Patronilor Bihor, constantă fiind în ocuparea de a sprijini membrii, atât cei înregistrați, cât și ceilalți membri companii private din județul Bihor, în a-și crește productivitatea și eficiența. Vom fi alături de ei și îi vom sprijini în accesarea fondurilor rambursabile și nerambursabile privind instalarea de capacități proprii de producție a energiei. Vom fi, de asemenea, preocupați, în cadrul acestui workshop pe care îl organizăm, de a le identifica problemele care îi preocupă și a veni cu soluții pentru ei în vederea trecerii cel puțin acestei ierni și a trece cu bine peste această iarnă, în ceea ce privește furnizarea, consumul și prețul mai ales la energia electrică necesară. Astfel încât, serviciile și producția pe care ei o fac să se încadreze în termeni normali din punct de vedere cost.”

În contextul crizei energetice, măsurile protecționiste asumate de guvernele europene au un cost de 500 de miliarde de euro. Țările membre ale Uniunii Europene au alocat, până acum, peste 300 de miliarde de euro, pentru a atenua șocul scumpirilor din energie asupra populației și firmelor. Până la finele acestei luni, miniștrii Energiei din statele membre trebuie să pună la punct un plan de urgență, prin care să transfere din profiturile mari ale societăților din energie către sprijinirea populației și a companiilor vulnerabile. Printre măsurile discutate se află și plafonarea prețului la electricitatea produsă de firme care nu folosesc gaze și reducerea consumului.


Soluții pentru criza energetică

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2