Date companie
 
 
 
 

Soluții pentru intreprinderile mici și mijlocii din România, la Forumul National al I.M.M.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : economie, impozit, IMM, relansare, solutii, grapini, forum, strategii
 

Se caută soluții pentru intreprinderile mici și mijlocii din România! La Forumul National al I.M.M., organizat, marți, în București, de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România si Ministerul Economiei, au fost discutate strategiile nationale si regionale pentru 2014-2020, în acest domeniu. Timp de câteva ore participanții la dezbatere au discutat despre găsirea cât mai rapidă a unor modalitați de relansare a economiei nationale, de stimulare a exporturilor si de intensificare a dezvoltarii regionale, in conditiile valorificarii oportunitatilor oferite de Strategia Uniunii Europene 2020 si de fondurile europene prevazute pentru perioada 2014-2020.

OVIDIU NICOLESCU, presedinte, C.N.I.P.M.M.R. "Avem in vedere propuneri de domenii, care vizează personalizarea managementului, profesionalizarea marketingului, remodelarea culturii orgaziționale, promovarea nanotehnologiei, ecotehnologiilor care nu se pot operaționaliza prin implicarea agenților economici și implică, ca și in alte țări, statul și Uniunea Europeană."

LIVIU ROGOJINARU, vicepresedinte, C.N.I.P.M.M.R. "Oamenii de afaceri trebuie sa țină un contact perfect și permanent cu organele statului, care trebuie sa-și puna baza pe ceea ce spun oamenii de afaceri, pentru a avea o continuitate și o predictibilitate în afacerile care aduc plusvaloare si suprataxe."

Discuțiile nu au ocolit strategiile de promovare a produselor autohtone peste hotare. Ministrul delegat pentru I.M.M., Maria Grapini a precizat că majoritatea fondurilor europene vor fi utilizate pentru promovarea brandurilor subsectoriale, pentru ca Romania sa se faca cunoscuta in lume prin sustinerea valorilor specifice.

MARIA GRAPINI, ministrul delegat pentru I.M.M. "Vrem ca brandurile românești, produsele românești să recapete, să recâștige din piașa românească, că din păcate în piața internă avem o pondere foarte mică și cred că este nedrept pentru că produsele românești sunt de calitate.

Grapini a anunțat, la același forum, că, de la 1 iulie, va fi aplicată experimental o noua metodã de impozitare pentru pensiuni, hoteluri, restaurante, saloane de înfrumusețare, spãlãtorii și service-uri auto. Practic, prin aplicarea noii metode, "impozitul forfetar" devine "impozit fix".

MARIA GRAPINI, ministrul delegat pentru I.M.M. "O cotã de impozit în suma fixã, cum îi spunem noi, este experimental, un studiu fãcut pe 4 coduri CAEN, doar pe patru coduri, adicã pe domenii de activitate specifice, cãci trebuie sã ținem cont de anumiți indicatori! Este un studiu predat la ministerul Finantelor, suntem încã în dialog și cred cã putem sã reușim ca pânã în iulie sã facem aceastã schimbare pe cele patru coduri CAEN: hoteluri, pensiuni, restaurante, cafenele, baruri, service auto și întreținere auto!"

Ministrul delegat pentru IMM-uri a precizat că noul tip de impozit va fi "cel mai etic mod de platã". Grapini a explicat că fiecare domeniu de activitate va avea, astfel, șansa sã obținã un anumit venit și o ratã a profitului diferitã.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2