Date companie
 
 
 
 

Șomerii și pensionarii din Cluj-Napoca pot merge gratis la stomatolog

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : someri, pensionari, dentisti
 

Inițiativă inedită a Primăriei Cluj-Napoca! Edilii locali s-au gândit să vină în sprijinul șomerilor și pensionarilor cu venituri lunare mai mici de 600 de lei printr-un program de tratament dentar gratuit, derulat în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie. Serviciile stomatologice vor fi asigurate de medici rezidenți, iar fondurile alocate de primărie sunt în cuantum de 200 de mii de lei.

EMIL BOC, primar, Cluj-Napoca: "Este un dublu avantaj: pe de o parte, UMF exercită lucrări de specialitate pe finanțarea Primăriei, iar pensionarii cu venituri reduse sau persoanele fără venituri beneficiază de un tratament stomatologic gratuit. Că știm cu toții, de durerea de măsele să te ferești cât poți!"

Pentru a intra în program, pensionarii și șomerii trebuie să meargă la serviciul social al Primăriei, acolo unde primesc o adeverință, care le atestă situația financiară precară. Cu actul respectiv, merg la Facultatea de Stomatologie, și beneficiază de tratament gratuit.

VOX medic stomatolog rezident: "Pentru studenți, e un mare beneficiu, acest program. Ne asigură pacienți. Pentru noi este destul de greu să ne facem rost de pacienți, pentru că, având în vedere că nu avem experință, lumea nu vine cu foarte mare încredere."

Bătrânii care și-au mai tratat dantura la studenți sunt mulțumiți de lucrările prestate de aceștia.

VOX: "- Cum vi se pare acest program?– Păi e un program foarte bun, pentru pensionari în special! – Aveți încredere în rezidenți? – Da! – Prima oară? – Nu, prima oară. Am mai fost, sigur!"

VOX: "-Cum este aici, la clinică, la studenți? –Foarte bine! Se comportă extraordinar. Nici nu-ți vine să crezi. Lucrează bine. Se comportă bine cu clienții."

Oamenii spun că sprijinul este binevenit. Asta pentru că Ministerul Sănătății a tăiat, luna trecută, fondurile pentru asistența medicală dentară. Medicii estimează că, prin acest program, vor fi tratați peste 1.000 de clujeni. Primarul Emil Boc spune că va suplimenta fondurile, în cazul epuizării sumei alocate pentru acest program.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • În căutarea unui job ( 13 Noiembrie 2019 )

  Trei milioane de persoane din țările membre ale Uniunii Europene, reprezentând 20,4% din numărul total al șomerilor înregistrați în perioada ianuarie-martie, și-au găsit un loc de muncă în trimestrul II al anului în curs. 

 • Medicamente compensate 90%, pentru pensionarii cu pensii mici ( 28 August 2019 )

  Veste bună pentru pensionari! Guvernul a majorat plafonul de la care pensionarii vor beneficia de medicamente compensate cu 90%. Astfel, de la 1 septembrie, vor beneficia de compensare 90% la medicamente...

 • Numărul pensionarilor din România, în scădere ( 1 Mai 2019 )

  Pensionarii, din ce în ce mai puțini, de la an la an! La sfârșitul anului 2016 erau înregistrați în sistemul public de pensii, 5.081.000 de pensionari, apoi, numărul lor a început să scadă, la 5.049.000 de persoane în 2017...

 • Începe plata pensiilor majorate ( 5 Aprilie 2019 )

  Vești bune pentru pensionari! În această lună vor fi puse în plată 30.000, din cele o sută de mii de pensii recalculate ale celor care au lucrat în grupa I și a II-a de muncă! Potrivit ministrului Muncii și Justiției Sociale...

 • Noi reglementări pentru pensionari ( 11 Februarie 2019 )

  Reguli noi pentru pensionarii din Capitală! Societatea de Transport București a modificat modul prin care vârstnicii beneficiază de gratuitate la transportul în comun de suprafață. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2