Date companie
 
 
 
 

Sorin Oprescu a dezvelit statuia lui Traian, amplasatã la Muzeul National

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Aprilie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : traian, Oprescu, muzeul, statuie, istorie
 

Edilul sef al Capitalei, Sorin Oprescu, a bifat doua momente importante in agenda sa de duminica. Dupa ce si-a depus candidatura pentru un nou mandat la Primaria Capitalei, Oprescu a participat la dezvelirea statuii lui Traian, amplasatã pe treptele principale ale Muzeului National de Istorie. Sculptura il înfãtiseazã pe împãratul roman, tinând în brate lupoaica dacicã. Asta in ciuda faptului ca viziunea artistica a lui Vasile Gorduz, autorul lucrarii, a iscat nemultumiri din partea specialistilor.

VOX "Nu-mi place. Eu zic cã dacã-l punea pe Decebal era altceva, în afara faptului cã nu-mi place statuia în sine."

MARIETA MIU, profesor de istorie "Este prima statuie cu împratul Traian dezbrãcat pe care eu o vãd."

Primarul general nici nu observase cã autorul sculpturii l-a prezentat pe Traian dezbracat. Dar, fiind de profesie medic, Sorin Oprescu a vazut partea buna a lucrurilor.

SORIN OPRESCU, primarul general al Capitalei "Nu face alceva decât sã arãte faptul cã dezbrãcat de tot ceea ce înseamnã lucruri, îti aratã puritatea corpului omenesc."

RÃZVAN TEODORESCU, istoric "Domnule primar general, sunt sigur cã veti fi vegheat de Marcus Ulpius Traianus. Nu spun de Traian ca sã nu se preteze la unele confuzii."

Monumentul din bronz, realizat de sculptorul Vasile Gorduz, are o inaltime de peste doi metri, cantareste circa 500 de kilograme si il reprezinta pe imparatul Traian, simbol al latinitatii poporului roman. Lucrarea a costat 200.000 de lei.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2