Date companie
 
 
 
 

Spectacol de muzică și poezie, susținut de copiii hipoacuzici cu implant cohlear, la Teatrul Gong din Sibiu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Decembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spectacol, cohlear, pian
 

Demers pentru normalitate, în folosul copiilor lipsiți de auz, care au beneficiat de implant cohlear. Asociația "Asculta Viata" din Sibiu a organizat, la sfârșit de săptămână, un concert sustinut, de copii astfel de copii, la Teatrul Gong din Sibiu. În cadrul spectacolului, prezentat de doua tinere hipoacuzice purtatoare de implant cohlear, micuții au interpretat cateva piese la pian și au recitat poezii. Evoluția copiilor i-a impresionat pe spectatori. O evoluție ce nu ar fi fost posibilă, fără implantul cohlear.

AMBIANȚĂ (fetiță care cântă la pian): "Jingle bells, jingle bells..."

VOX mamică "-Cum se descurcă? -Mult mai bine decât mi-aș fi imaginat că se v-a descurca, la grădiniță, în societate, cu noi și oriunde (...) este foarte deschisă și zglobie, ca orice copil."

NICOLETA CAZACU, logoped:  "Acest implant cohlear le dă posbilitatea să audă normal. Dar munca este tot atât de grea pentru că el chiar dacă aude, trebuie să învețe să vorbească."

BOGDAN TONI, președinte, Asociația "Ascultă Viața":  "Am hotărât și am căzut de cuviință să facem această asociație tocmai pentru a veni în ajutorul părinților care trec prin acea etapă de aflare a diagnosticului și nu știu încotro s-o apuce."

La finalul spectacolului, Moș Crăciun le-a adus copiilor darurile multașteptate.
 "- Ai fost cuminte, o să vină cu cadouri la tine? -Da. -Ce i-ai zis să-ți aducă? -Îmi aduce o cutie mare.... "
"-Ce vrei să-ți aducă moșu'? -Eu vreau să-mi aducă .... și o cutie cu sclipici. -Ce să faci cu sclipiciul? -Felicitări."

Scopul acestui spectacol a fost acela de a face cunoscut opiniei publice ca orice persoana hipoacuzica are sansa de a auzi și vorbi, in urma implantarii cohleare si totodata sansa integrarii in societate. Copiii surzi din nastere, precum si persoanele care si-au pierdut auzul în urma unei boli sau a unui accident, pot beneficia de implant cohlear. Implantul poate fi obtinut gratuit prin Programul National de implant cohlear, existând la nivelul întregii tari mai multe centre universitare si clinici cu experienta în domeniu.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2