Date companie
 
 
 
 

Spectacol de teatru spaniol

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Iunie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Piesa teatru spaniol
 

Spectacol inedit de teatru în limba spaniolă, pe scena Palatului Copiilor, din București! În cadrul programului ”Secțiuni bilingve de spaniolă în România”, desfășurat cu sprijinul Ambasadei Spaniei la București, 35 de elevi ai liceului ”Miguel de Cervantes” au dat viață personajelor din piesa ”Cadre de interior”, a dramaturgului spaniol Javier Fernandez Sanchez. Piesa, pusă în scenă de profesorul de limba spaniolă Javier Fernandez de la Vega Medina, cuprinde șase povești de viață complet diferite, care, aparent, nu au nicio legătură între ele.

JAVIER FERNANDEZ DE LA VEGA MEDINA, cadru didactic ”E foarte curios cum pare că un cadru nu are nimic de-a face cu celelalte. Toate sunt foarte diferite: temele, tonurile, dacă e dramă sau comedie, una se întâmplă în trecut, alta în prezent, alta în viitor. Dar, în fond, toate narează situații foarte intime, foarte cotidiene în aparență, și ne permite să scriem acele mici povești personale, care cuprind mari drame universale.”

ANA MARIA VAZQUEZ, elevă ”Eu joc rolul lui Melanie, în piesa ”Leticia es muy auténtica”. Este un influencer. Este prietenă cu o fată din societatea înaltă. Aici apare antiteza dintre o fată bogată și o fată săracă. Eu sunt cea care are talent la machiaj, noi avem un canal de make-up împreună.”

TEODOR RĂCOREANU, elev ”Eu joc în piesa ”Dimitri espera el ascensor”, adică Dimitri așteaptă liftul. Îl joc pe compozitorul rus Dimitri Shostakovich și este surprins în ipostaza în care are un monolog cu el, în care își exprimă toată suferința față de poporul rus, că nu i-a înțeles muzica.”

JAVIER MENENDEZ SANCHEZ, atașat pentru Învățământ, Ambasada Spaniei la București ”Teatrul este o activitate foarte importantă în cadrul programului nostru. Programul se numește ”Secțiuni bilingve de spaniolă în România”, actualmente existând 11 secțiuni, unde mai mult de trei mii de elevi învață nu doar să vorbească în spaniolă, ci de asemenea, istoria, geografia, arta și, în definitiv, cultura spaniolă.”

Micii actori de la liceul ”Miguel de Cervantes” au acumulat, până acum, o întreagă colecție de premii, obținute la festivaluri naționale și internaționale de teatru în limba spaniolă.


Spectacol de teatru spaniol

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2