Date companie
 
 
 
 

Spectacol pe cer cu 100 de avioane, la Aeroportul Băneasa

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Iunie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : piloti, aeroport, aviatic, militare, avioane, show, lupta, baneasa, tehnica, letonia, civile, aeroclub
 

Aviatori din țară și din străinătate au oferit un spectacol de neuitat, la show-ul aviatic desfășurat pe Aeroportul Băneasa din Capitală! Evenimentul a inclus două secțiuni principale de evoluții aeriene: un survol, realizat de avioane ale Forțelor Aeriene Române, și spectacolul asigurat de către reprezentanții Aeroclubului României. Mii de bucureșteni au admirat acrobațiile aeriene.

VOX "- Ce vă place cel mai mult aici? - Tot spectacolul! Tot spectacolul, în general, avioane, tot! - Sunteți pasionat de avioane? - Sunt, normal, ca fiecare!"

La eveniment au participat 100 de aeronave civile și militare și peste 100 de piloți și parașutiști. Printre ei, nume consacrate din elita acrobației aeriene a României, o formație aviatică din Letonia, cu un stil de pilotaj unic în lume, precum și campioni mondiali la acrobație aeriană.

VOX "Tot ce se întâmplă e frumos. E al treilea an când venim și nu renunțăm niciun an. Abia așteptăm să-l vedem din nou pe Jurgis. Credeam că datorită vârstei n-o să mai piloteze, dar se ține tare."

Pentru piloti, acrobația aeriană înseamnă un vârf în carieră.

ROBERT ANDREJEVS, pilot "Baltic Bees", Letonia "Întotdeauna este incitant! Simți cum îti curge adrenalina în vene, te face să fii concentrat. Apoi, e ca la munca de zi cu zi, doar că se petrece în aer. După ce ai făcut o acrobație dificilă, este un moment foarte plăcut. Știi că a fost bine și că s-a terminat. Atunci te simți așa!"

Spectatorii au avut ocazia să vadă expuse la sol aeronave MIG 21 Lancer, Spartan, un elicopter militar, dar și tehnică de luptă, precum radare și sisteme de lansare a rachetelor sol-aer.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2