Date companie
 
 
 
 

Spitalul Botoșani a investit 3 milioane de euro în aparatură care se strică

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Iunie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, pacienti, botosani, aparatura, achizitii
 

Spitalul Judetean din Botoșani a investit trei milioane de euro în aparatură care... se strică! Din acesti bani au fost cumparate, in 2008, zece mese de operație fabricate în India, mese care acum se rup una câte una sub pacienții care suferã intervenții chirugicale.

AMBIANȚĂ "Aici s-a defectat, aici și partea de la picioare. Astea cad și la Oncologie, și la Chirurgie. Astea au fost primele care s-au dus!"

În urmă cu o zi, o masã de operație s-a stricat în timpul unei operații. Chirurgii au proptit-o cu un scaun și au continuat intervenția.

VOX "-Eram pe masa de operatie. - Si? -Si s-a întâmplat de s-a rupt și a umblat cu scaunul de l-a pus. ... S-a auzit așa, pocnind."

În urmã cu un an, în aceeași salã, o altă masã s-a rupt în timpul unei operații. Și lãmpile din sãlile de operație au creat probleme.

AMBIANȚĂ: "Brațele astea au cedat de la articulații, de sus, de acolo și venea lampa cu totul pe bolnav. Nu numai cã se ducea masa uneori, dar venea și lampa pe bolnav. "

Încã 240 de mii de lei au fost cheltuiți pe instalația de încãlzire.

ing. FLORIN NACIU, sef Compartiment Tehnic, S.J.U. Botoșani "Opereazã la o temperaturã cât de cât normalã folosind calorifere electrice. Ne-au spus cã în sãlile de operație sunt 12-13 grade. Dacã nu ar suplimenta sursele de cãldurã așa ar fi."

OVIDIU MIMOR, director, S.J.U. Botoșani "Datoriile au fost mari de peste douã milioane de euro, în doi ani și jumãtate, ele au fost plãtite de Guvern. știți când s-au echilibrat spitalele și s-au adus la zero sã le preia Consiliul Județean."

D.N.A., Curtea de Conturi și Corpul de Control al Ministerului Sãnãtãții cerceteazã în prezent modul în care s-au fãcut, acum 3 ani, achizițiile în spitalul botoșănean.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2