Date companie
 
 
 
 

Spitalul Municipal din Fălticeni, aproape de colaps

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : criza, fonduri, salarii, rectificare bugetara, Falticeni, Spitalul Municipal
 

Criza lovește în plin Spitalul Municipal din Fălticeni. Unitatea sanitară nu mai are bani decât pentru internarea unui bolnav pe lună, în noiembrie și decembrie. Mai mult, nici fonduri de salarii nu mai existã. Spitalului îi sunt arondați 150 de mii de oameni și are, în medie, un flux de peste 900 de pacienți lunar.

vox "Ce am face! Stãm cu boala si murim. Doar a murit o femeie din salon de la noi, la Reanimare."

vox "Unde sã mergem! La comunã, la medicul de familie si acasã stai acolo si pui mâna asa (aratã). Unde sã mergem? Sã te duci la Suceava, sã te duci la Iasi? Cu ce?"

vox "Nu mi se pare normal, dar asa a vrut ãia de sus; aici ne-a adus, în pragul sãrãciei. Ce sã facem!"

DINA JORA - asitenta medicala: "Facem si noi tratamente cum putem, mergem si cãutãm si noi sã plecãm în altã parte. Domnul presedinte ne-a spus cã granitele sunt deschise! Plecãm. El nu are nevoie de noi, dupã cum se vede."

MIRCEA LUPU - manager spital: "De la începutul anului, am pierdut peste 20 de miliarde lei vechi din nefinanþarea ºi neplata cazurilor care au fost internate."

ADRIAN SIGMUNT - sef Sectia Cardiologie: "Bolnavii care se vor prezenta si vor fi examinati si li se va recomanda tratament în ambulatoriu... Va fi urmãrit stând acasã. Sunt medic în spital din 1980. Cu asa situatie nu ne-am mai confruntat!"

Deocamdată, spitalul tratează bolnavii "pe datorie", în așteptarea rectificării bugetare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Criză de sânge, la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iași ( 8 Iulie 2021 )

  Situație disperată la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iași. Este criză de sânge, iar zilnic doi pacienți află că nu pot fi operați. Oamenii sunt nevoiți să aștepte zile întregi pentru a fi operați, iar medicii...

 • Ministrul Justiției îi avertizează pe judecători că riscă să rămână fără bani ( 3 Mai 2021 )

  Ministrul Justiției a trimis trei adrese judecătorilor pentru calculul salariilor magistraților! Stelian Ion le-a transmis instanțelor de judecată că deja au cheltuit 25% din creditele bugetare până în luna martie.

 • Lucrătorii din mine își vor primi banii pe 25 și 26 februarie ( 22 Februarie 2021 )

  Se găsesc soluții pentru cerințele minerilor! Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, după o întâlnire cu liderii minerilor care protestează deja de câteva zile în Valea Jiului, că lucrătorii din mine își vor primi salariile și restul drepturilor restante pe 25 și 26 februarie. Aceștia vor fi plătiți în trei tranșe, astfel: plata salariilor pe trei luni, plata salariilor compensatorii pentru angajații care ies la pensie și, totodată, pentru asigurarea transportului de la și spre locul de muncă, precum și pentru tichetele de masă. Anunțul său vine după ce premierul Florin Cîțu i-a avertizat pe mineri că le înțelege suferința, însă nu va permite ca în timpul mandatului său să aibă loc o mineriadă.

 • Ministrul Economiei atrage atenția asupra unui risc de fraudă cu fonduri europene ( 21 Ianuarie 2021 )

  Ministrul Economiei, antreprenoriatului și turismului, Claudiu Năsui atrage atenția asupra unui risc de fraudă cu fonduri europene. Într-un mesaj postat upe contul său de Facebook, Claudiu Năsui a avertizat...

 • Grupul Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, bun-platnic la bugetul de stat ( 18 Ianuarie 2021 )

  110 milioane de euro într-un singur an, contribuția la bugetul de stat a Grupului Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, deținut de Viorel Micula și Ioan Micula! Economia românească...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2