Date companie
 
 
 
 

Spitalul Municipal din Fălticeni, aproape de colaps

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : criza, fonduri, salarii, rectificare bugetara, Falticeni, Spitalul Municipal
 

Criza lovește în plin Spitalul Municipal din Fălticeni. Unitatea sanitară nu mai are bani decât pentru internarea unui bolnav pe lună, în noiembrie și decembrie. Mai mult, nici fonduri de salarii nu mai existã. Spitalului îi sunt arondați 150 de mii de oameni și are, în medie, un flux de peste 900 de pacienți lunar.

vox "Ce am face! Stãm cu boala si murim. Doar a murit o femeie din salon de la noi, la Reanimare."

vox "Unde sã mergem! La comunã, la medicul de familie si acasã stai acolo si pui mâna asa (aratã). Unde sã mergem? Sã te duci la Suceava, sã te duci la Iasi? Cu ce?"

vox "Nu mi se pare normal, dar asa a vrut ãia de sus; aici ne-a adus, în pragul sãrãciei. Ce sã facem!"

DINA JORA - asitenta medicala: "Facem si noi tratamente cum putem, mergem si cãutãm si noi sã plecãm în altã parte. Domnul presedinte ne-a spus cã granitele sunt deschise! Plecãm. El nu are nevoie de noi, dupã cum se vede."

MIRCEA LUPU - manager spital: "De la începutul anului, am pierdut peste 20 de miliarde lei vechi din nefinanþarea ºi neplata cazurilor care au fost internate."

ADRIAN SIGMUNT - sef Sectia Cardiologie: "Bolnavii care se vor prezenta si vor fi examinati si li se va recomanda tratament în ambulatoriu... Va fi urmãrit stând acasã. Sunt medic în spital din 1980. Cu asa situatie nu ne-am mai confruntat!"

Deocamdată, spitalul tratează bolnavii "pe datorie", în așteptarea rectificării bugetare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Salariile din privat, majorate anul acesta ( 13 Februarie 2020 )

  Vești bune pentru salariații din sistemul privat! Potrivit specialiștilor de la Resurse Umane, salariile angajaților din sectorul privat vor crește cu 7% anul acesta.

 • Alexandru Cumpănașu, pus sub acuzare pentru fraudă ( 15 Decembrie 2019 )

  Alexandru Cumpănașu, pus sub acuzare de D.N.A. Constanța pentru fraudă! El ar fi mințit că deține diplomă de studii superioare, pentru a ocupa un post de expert într-un proiect european administrat de Ministerul Dezvoltării...

 • Grevă japoneză, la Hidroserv Porțile de Fier ( 4 Noiembrie 2019 )

  Angajații Hidroserv Porțile de Fier, în grevă japoneză! 150 de salariați ai societății care se ocupă de producerea energiei electrice în hidrocentrale au intrat, luni, în grevă japoneză, nemulțumiți din cauza salariilor prea mici, dar...

 • Anchetă transnațională privind fraude cu fonduri europene, în desfășurare ( 30 Octombrie 2019 )

  Dezvăluire șocantă, privind fraude uriașe cu fonduri europene! Șeful interimar al D.N.A., Călin Nistor, a anunțat că este în desfășurare o mare anchetă transnațională, având ca obiect fraude cu fonduri europene în agricultură.

 • Angajații români, nemulțumiți de salarii ( 17 Septembrie 2019 )

  Peste jumătate dintre angajații din România vor să ceară o majorare salarială până la sfârșitul anului sau să își caute alt job. Cel puțon așa rezultă dintr-un sondaj realizat de de platforma de recrutare online BestJobs, ale cărui...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2