Date companie
 
 
 
 

Spitalul Municipal din Fălticeni, aproape de colaps

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : criza, fonduri, salarii, rectificare bugetara, Falticeni, Spitalul Municipal
 

Criza lovește în plin Spitalul Municipal din Fălticeni. Unitatea sanitară nu mai are bani decât pentru internarea unui bolnav pe lună, în noiembrie și decembrie. Mai mult, nici fonduri de salarii nu mai existã. Spitalului îi sunt arondați 150 de mii de oameni și are, în medie, un flux de peste 900 de pacienți lunar.

vox "Ce am face! Stãm cu boala si murim. Doar a murit o femeie din salon de la noi, la Reanimare."

vox "Unde sã mergem! La comunã, la medicul de familie si acasã stai acolo si pui mâna asa (aratã). Unde sã mergem? Sã te duci la Suceava, sã te duci la Iasi? Cu ce?"

vox "Nu mi se pare normal, dar asa a vrut ãia de sus; aici ne-a adus, în pragul sãrãciei. Ce sã facem!"

DINA JORA - asitenta medicala: "Facem si noi tratamente cum putem, mergem si cãutãm si noi sã plecãm în altã parte. Domnul presedinte ne-a spus cã granitele sunt deschise! Plecãm. El nu are nevoie de noi, dupã cum se vede."

MIRCEA LUPU - manager spital: "De la începutul anului, am pierdut peste 20 de miliarde lei vechi din nefinanþarea ºi neplata cazurilor care au fost internate."

ADRIAN SIGMUNT - sef Sectia Cardiologie: "Bolnavii care se vor prezenta si vor fi examinati si li se va recomanda tratament în ambulatoriu... Va fi urmãrit stând acasã. Sunt medic în spital din 1980. Cu asa situatie nu ne-am mai confruntat!"

Deocamdată, spitalul tratează bolnavii "pe datorie", în așteptarea rectificării bugetare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Criza educației ( 6 Iunie 2020 )

  UNICEF avertizează că accesul inegal la învățământul de la distanță adâncește criza educației! Reprezentanții organizației susțin că 1,2 miliarde de elevi sunt în continuare afectați de închiderea școlilor din cauza pandemiei de COVID-19.

 • Optimism, încredere și gânduri pentru cei dragi, în mesajul muzical al lui Adrian Enache: "Sfârșitul nu-i aici!” ( 27 Aprilie 2020 )

  "Sfârșitul nu-i aici"! Ne alăturăm campaniei lansate de îndrăgitul artist Adrian Enache, menite să reînvie optimismul, încrederea, speranța că vom ieși cu bine din criza coronavirusului. Mesajul muzical lansat de Adrian Enache...

 • Mobilizare în Spania ( 2 Aprilie 2020 )

  Spania, grav afectată de criza provocată de coronavirus, face apel la solidaritate! Într-o scrisoare adresată redacției noastre, Excelența Sa, Ambasadorul Regatului Spaniei la Bucuresti, Manuel Larrotcha Parada, subliniază necesitatea adoptării de măsuri sanitare.

 • O nouă rută pentru migranți ( 1 Martie 2020 )

  O nouă criză a migranților amenință Europa. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan susține că a avertizat de câteva luni că Turcia se vede obligată să își deschidă porțile, arată cotidianul spaniol El Pais.

 • Salariile din privat, majorate anul acesta ( 13 Februarie 2020 )

  Vești bune pentru salariații din sistemul privat! Potrivit specialiștilor de la Resurse Umane, salariile angajaților din sectorul privat vor crește cu 7% anul acesta.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2