Distracție și relaxare, în stațiunea Stâna de Vale! Iubitorii sporturilor de iarnă, dar și cei care vor să se încarce cu energie și să respire aer curat, o pot face în stațiunea din Masivul Vlădeasa, în inima Apusenilor. Stratul de zăpadă depășeste 60 de centimetri, iar pârtiile sunt pregătite și întreținute pentru turiștii care schiază și pentru cei care preferă săniușul. Pârtiile Căprioara sau Cerbul sunt numai bune cei care aleg să schieze, iar, pentru cei mici există pârtia de baby ski, unde pot lua lecții de la instructori autorizați. De asemenea, moderna pistă de tubing este pregătită pentru cei care descoperă această modalitate de distracție pe zăpadă. Turiștii sunt așteptați weekendul acesta cu o surpriză: la baza pârtiei de tubing a fost montată o pernă de aer imensă, astfel încât cei care o folosesc vor ateriza fix pe aceasta. Cei care au folosit-o deja spun că este un lucru inedit pentru stațiunile montane și că se distrează de minune. Pentru o experiență pe cinste, turiștii veniți la Stâna de Vale pot închiria snowmobile și pot zbura, astfel, pe drumurile acoperite cu zăpadă din zona stațiunii. Amplasată la o altitudine de 1.100 m, Stâna de Vale este una dintre cele mai căutate stațiuni din țară, de turiștii români și străini atrași de aerul puternic ionizat, de stratul de zăpadă cu cea mai lungă perioadă de menținere din țară, dar și de peisajul de basm.
Stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor se pregătește de Paște, dar peisajul arată ca înainte de Crăciun. Stratul de zăpadă este de aproape 20 de centimetri grosime, iar pârtiile de schi și săniuș sunt raiul iubitorilor sporturilor de iarnă.
Val de avalanșe, în zona Bâlea din munții Făgăraș! Conform specialiștilor de la Avalanșe în Carpați, valurile de zăpadă sunt de dimensiuni mici și medii. ”În urma încălzirii accentuate și a ploilor din ultimele zile au fost semnalate...
Distracție în acest weekend în stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor! Turiștii se bucură de aer curat, distracție în aer liber, sporturi de iarnă și bunătăți tradiționale.
Tot mai frecvent, salvamontiștii maramureșeni sunt solicitați să intervină pentru salvarea ucrainenilor care trec granița în țara noastră și ajung să rătăcească pe cărările înzăpezite ale munților Maramureșului.
În fiecare an, pe 6 ianuarie, preoții cheamă Duhul Sfânt asupra apelor de pe tot cuprinsul țării, cinstind, astfel, Botezul Domnului în apa Iordanului. Boboteaza, această mare sărbătoare creștină, este celebrată conform tradiției...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019