Date companie
 
 
 
 

Sprijin pentru familii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Martie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Pachet natalitate
 

Program flexilibil, TVA de 5% la scutece, lapte și mâncare pentru bebeluși, vouchere lunare de 1.500 de lei pentru creșe, grădinițe, after-school private, pentru familiile cu venit maxim de 8.000 de lei, card de reduceri și dobânzi mai mici la creditele imobiliare pentru familii numeroase. Sunt câteva dintre înlesnirile prevăzute într-un pachet de sprijin pentru familiile cu mulți copii sau cu venituri mai reduse, pregătit pentru lansare. Potrivit ministrului Familiei, Gabriela Firea, creșterea natalității este o prioritate, însă, familiile trebuie ajutate și după ce vin copiii pe lume.

GABRIELA FIREA, ministrul Familiei ”Natalitatea a scăzut foarte mult în ultimii ani, în România. Din păcate, se nasc mai puțini de 180.000 de copii, în țara noastră, în condițiile în care, acum 20-25 de ani, se nășteau între 500 și 600 de mii de copii în România.(…) Programul nostru care se referă la cuplurile infertile, cel prin care decontăm 3.000 de euro pentru fertilizare in vitro, funcționează deja. A fost lansat la finalul anului trecut. Avem peste 12.000 de solicitări, în acest moment.”

Deocamdată, Ministerul Familiei, Ministerul Muncii și cel de Finanțe trebuie să se pună de acord cu privire la măsurile prevăzute pentru creșterea natalității și sprijinirea familiilor cu mai mulți copii și cu venituri insuficiente. După ce vor ajunge la un acord, pachetul de măsuri va intra în circuitul de avizare și, apoi, va ajunge pe masa Guvernului.


Sprijin pentru familii

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2