Date companie
 
 
 
 

Sprijin pentru Republica Moldova

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Februarie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Maia Sandu la Bucuresti
 

Republica Moldova nu este singură în fața provocărilor Rusiei și beneficiază de sprijinul României! Este mesajul președintelui Klaus Iohannis, după întrevederea de la Palatul Cotroceni, cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Liderul statului de peste Prut a făcut o vizită de lucru la București, la două zile după ce s-a întâlnit cu președintele american Joe Biden, la Varșovia.

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”Amenințările din exterior la adresa ordinii democratice, constituționale a Republica Moldova, asupra cărora ați atras, în mod public, atenția, sunt deosebit de îngrijorătoare. Reiterez condamnarea fermă de către România a oricăror tentative ruse de destabilizare. România rămâne, totodată, deosebit de vigilentă față de acțiunile hibride ale Rusiei, care, iată, se intensifică la împlinirea unui an de război. Tentativele de destabilizare sunt susținute de intensificarea propagandei pro-ruse, scopul fiind alimentarea de narative utile Rusiei și diminuarea unității și solidarității noastre. Dar noi nu vom ceda!”

Maia Sandu a subliniat că Republica Moldova trece prin provocări fără precedent și a mulțumit pentru sprijinul acordat de România.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova ”Astăzi, mai mult ca niciodată, simțim sprijinul puternic al României pentru cetățenii Republicii Moldova. Ăentru pacea, bunăstarea și viitorul nostru european. Știm ca sângele apă nu se face, și relația noastră e cea mai bună dovadă a acestui adevăr. Din păcate, bucuria acestei apropieri este umbrită de tragedia unui război crunt, un război care continuă de un an de zile. În această perioadă complicată, România ne este alături, sincer și dezinteresat. În timp ce unii ne șantajează, alții ne îmbrățișează. În numele tuturor cetățenilor noștri, vă mulțumesc mult, domnule președinte!”

Maia Sandu a mai spus că proiectele comune, în domenii precum independența energetică, securitatea regională ori integrarea europeană, au două obiective, libertatea și viața mai bună pentru cetățeni. Totodată, Maia Sandu a anunțat că prima vizită externă a noului premier moldovean, Dorin Recean, va fi la București, săptămâna viitoare.


Sprijin pentru Republica Moldova

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2