Date companie
 
 
 
 

Start Up Nation 2022

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Iulie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Start up nation
 

Programul Start Up Nation 2022 va fi lansat pe 19 iulie, la ora 10:00, și va avea un subpilon dedicat românilor din Diaspora, cu 1.000 de beneficiari, a anunțat ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu. Perioada de înscriere pe platforma ministerului va fi de 30 de zile lucrătoare, respectiv până pe 1 septembrie, ora 20:00. Potrivit ministrului Cadariu, pe 18 iulie va fi un interval de câteva ore în care platforma nu va funcționa, din cauza unui ultim import de date, realizat de STS din bazele de date de la Registrul Comerțului. Bugetul pentru Start Up Nation 2022 va fi de 520 de milioane de lei, dintre care 500 de milioane credite de angajament și 20 de milioane credite bugetare. Vor fi granturi maxime de 200.000 de lei, pentru cei care vor crea minimum două locuri noi de muncă, și de maximum 100.000 de lei, pentru cei care vor crea doar un loc de muncă.

PETRU LUHAN, expert accesare fonduri europene ”În comparație cu Start Up Nation din anii trecuți, de data aceasta beneficiarii trebuie sa vină cu 5% din buzunarul propriu, dar nu trebuie să vă speriați, că după ce vi se aprobă proiectul puteți obține banii aceștia dintr-un credit. Orice bancă vă dă 5%, din 100.000 de roni si, respectiv, 200.000 de roni, dacă veți avea doi angajați, fără nicio problemă și fără nicio altă garanție, având garanție doar proiectul în sine.”

Cadariu a precizat că bugetul total necesar va fi de 2,2 miliarde de lei, urmând ca la rectificarea bugetară să fie alocată suma de 1,7 miliarde de lei. Înainte de sesiunea de înscrieri propriu-zisă, solicitanții vor avea nevoie să-și creeze, pe portalul electronic, profil, user și parolă, pentru a putea, apoi, să completeze formularul electronic de înscriere, în vederea obținerii finanțării. Solicitanții asociați, acționari sau întreprinderi pot beneficia de finanțarea nerambursabilă obținută în cadrul Programului Start Up Nation o singură dată, în perioada 2017-2027.


Start Up Nation 2022

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2