Date companie
 
 
 
 

Statul român dorește răscumpărarea Conacului Brătienilor din Argeș

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : arges, roman, statul, muzeu, Stefanesti, conacul, bratienilor, rascumpararea, mostenitori
 

Trei milioane de euro! Aceasta este suma pe care ar trebui să o plătească statul român, pentru a răscumpăra Conacul Brătienilor din Ștefănești, județul Argeș. Autoritățile au timp, până la sfârșitul anului, ca să negocieze cu actualii proprietari rãscumpărarea vilei, în care funcționează, acum, un muzeu. La începutul anului trecut, imobilul a fost câștigat în instanță de moștenitorii familiei Brătianu. Proprietatea este foarte importantă din punct de vedere istoric. La granița dintre secolele 18 și 19, la Conacul Brătienilor au fost luate câteva dintre cele mai importante decizii, pentru România. Domeniul, operă a lui I.C. Brătianu, are trei hectare și cuprinde o vilă, o biserică, o capelă, o fermă și un parc. Banii pentru răscumpărare vor fi alocați de la Ministerul Culturii și de la Consiliul Județean Argeș.

CONSTANTIN NICOLESCU, președinte, Cons. Jud. Argeș "S-a semnat, la începutul lunii mai, un protocol cu proprietarii. Pânã la sfârșitul anului, vila rãmâne în administrarea Consiliului Județean, urmând sã se realizeze o comisie de negociere cu proprietarii și, în cele cinci luni, sã se dea o decizie."

DANIEL BARBU, ministrul Culturii "Împreună cu domnul președinte, vom pune mânã de la mână, Consiliul Județean, Ministerul Culturii. Va trebui sã-i convingem pe domnul prim-ministru de la PSD și pe ministrul de Finanțe sã identifice sumele."

Conacul Brătienilor este acum locul de întâlnire al șefilor liberali, dar și locul de primire a delegațiilor străine.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2