Parlamentarii și-au votat noul statut. Deputații și senatorii au operat în plen mai multe modificări cerute de Curtea Constituțională. Aleșii au decis să modifice termenul în care parlamentarii, găsiți incompatibili de Agenția Națională de Integritate, vor putea contesta raportul ANI. Acest termen a fost redus de la 45 la 15 zile. O altă schimbare se referă la perioada inițială de 6 luni în care se interzicea unui parlamentar aflat în conflict de interese să participe la ședințe. Astfel, această perioadă a fost stabilită acum la 30 de zile.
CRIN ANTONESCU, președintele Senatului "Dacă asa este forma care s-a votat, da, sunt de accord. Noi nu avem inca o definire si o legislatie corecta si completa a conflictului de interese, ne cam jucam de-a conflictul de interese."
Parlamentarii au fost de acord și cu prevederea potrivit căreia orice dispoziție contrară Statutului se abrogă. Modificările aduse actului normativ au fost votate cu 360 de voturi "pentru" și 38 ''împotrivă''.
CRIN ANTONESCU, președintele Senatului "Cred ca termenii dramatici in care s-a discutat despre superimunitate e, despre faptul ca alesii se pun deasupra altor cetateni, nepotrivit, pentru ca nu s-a intamplat nimic din lucrurile astea, si daca e sau nu contestabila la curte, vom vedea."
In 27 februarie, Curtea Constituțională a României a decis că este neconstituțională modificarea la Statutul deputaților și senatorilor referitoare la termenul de 45 de zile în care parlamentarul poate contesta în instanță raportul de evaluare al ANI.
Decizii importante luate la Consiliul Național al Partidului Național Liberal. Formațiunea liberală elimină aproape jumătate din posturile de conducere și introduce 19 reprezentanți regionali în noua structură executivă care va fi votată la Congresul din iulie. Comisia de Statut a PNL a propus restructurarea completă a conducerii partidului, prin instituirea unui Birou Executiv redus la 27 de membri, cu aproximativ 50% mai puțin față de structura actuală. Ilie Bolojan a prezentat la ședința PNL schimbările radicale pe care le propune. Principala noutate: reintroducerea demisiei de onoare pentru președinții de organizații care obțin ultimele 10 locuri la alegeri.
Decizia Curții Constituționale a României de anulare a scrutinului prezidențial, atacată de Călin Georgescu la Curtea Europeană a Drepturilor Omului! Fostul candidat la prezidențiale vrea suspendarea efectelor deciziei CCR...
Sănătate, educație, prosperitate. Sunt prioritățile românilor, pe care ar dori să le transmită și noilor parlamentari.
Taifunul iscat după rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale este departe de a se liniști. Magistrații constituționali s-au reunit, joi, pentru a dezbate cu privire la validarea rezultatului alegerilor din 24 noiembrie...
Condamnări în dosarul privind șantajarea jurnalistei Emilia Șercan de către foști șefi ai Academiei de Poliție! Fostul rector Adrian Iacob și fostul său adjunct, Petrică Marcoci, au fost condamnați de...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019