Date companie
 
 
 
 

Studiu privind consecințele apocaliptice ale unui război nuclear

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Septembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : morti, Rusia, razboi, nuclear, universitatea, studiu, sua, princeton
 

Scenariu de coșmar! 90 de milioane de oameni ar cădea victime ale unui război nuclear între Statele Unite și Federația Rusă, doar în primele ore de la izbucnirea conflictului. Estimarea a fost făcută de cercetătorii de la Universitatea Princeton, pe fondul temerilor generate de riscul unei confruntări nucleare între cele două mari puteri. Riscul devine tot mai mare, în condițiile în care Moscova și Washington-ul au renunțat la tratatele pentru controlul armelor nucleare.

TORA APETRII, reporter "Cercetătorii de la Princeton au simulat un conflict care ar începe cu folosirea armelor convenționale. Potrivit scenariului, rușii ar folosi primii arma nucleară, undeva în zona graniței dintre Germania și Polonia. Pe lângă cei 34 de milioane de oameni care ar muri și cei 57 de milioane de oameni răniți doar în primele ore, Europa ar fi incinerată nuclear, mai avertizează oamenii de știință-"

Simularea a fost realizată în cadrul programului Știință și Securitate Globală al Universității Princeton. Potrivit oamenilor de stiinta, razboiul ar avea patru faze, de la lansarile menite sa intimideze, avertismente, pana la distrugerea in masa a oraselor importante. În cadrul conflictului, ar fi lansate sute de atacuri similare executate de ambele părți împotriva forțelor nucleare militare adverse. Ambele parti ar tinti cele mai populate 30 de orase ale rivalului, folosind circa 5-10 focoase in fiecare oraș. In decurs de 45 de minute, 85,3 milioane de oameni ar fi victime ale armelor nucleare, mai arată simularea celor de la Princeton. In acest scenariu nu intervin cu arme nucleare si alte natiuni.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2