Date companie
 
 
 
 

Substantele eliminate in atmosfera dupa explozia din Japonia, nocive organismului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : substante toxice, explozii centrala nucleara, Fukushima, energie nucleara, semnal de alarma, deflagratii Japonia
 

Substanțele eliminate în atmosferă după exploziile de la centrala nucleară din Fukushima pot reprezenta pericol real pentru organism. Unul dintre specialiștii români în energia nucleară trage un semnal de alarmă, în urma deflagratiilor din Japonia.

prin telefon: IONUT PURICA - expert in energie nucleara: "Se eliminã, din ce stiu, trei tipuri de elemente. Se vorbea de pastila cu iod. Iodul 131 e unul din elementele care se eliminã. Are timp de înjumãtãtire de opt zile. Trebuie sã treacã de trei ori timpul de înjumãtãtire. (...) E Cesiu 137, e un element care se rãspândeste în pulberi. Se ingereazã în organism fie prin înghitire, fie se depune pe mâncare, pe plante.''

Experții spun că stronțiul 90 poate avea efectul cel mai nociv.

prin telefon: IONUT PURICA - expert in energie nucleara: ''Cesiul se duce pe tesutul organismului. Se duce în 70 de zile. Strontiu 90 se depune în oase si nu mai pleacã din organism si atunci apar leucemiile, boli de piele."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • 2.000 de candele aprinse în memoria victimelor dezastrului de la Fukushima ( 11 Martie 2013 )

  Activiștii de la Greenpeace România au adus un omagiu victimelor dezastrului nuclear de la Fukushima. Solidari cu semenii lor care au pierit sau au avut de suferit în urma accidentului de acum doi ani, ei au aprins în piața Universității din București peste două mii de lumânări pe o suprafață de șase metri pătrați, în semn de protest față de folosirea energiei nucleare.

 • Tânăr răpus de etnobotanice, la Suceava ( 6 Mai 2011 )

  Un sucevean, în vârstă de 29 de ani, a fost găsit mort în propriul apartament, după ce s-a intoxicat cu o substanță necunoscută. Potrivit anchetatorilor, acesta era consumator și comerciant de etnobotanice. În jurul cadavrului au fost găsite pliculețe cu diferite substanțe.

 • Teste de stres la toate centralele atomoelectrice din UE ( 26 Martie 2011 )

  Prezent la ședința Consiliului European de la Bruxelles, președintele Traian Băsescu a anunțat că Centrala nucleară de la Cernavodă va fi supusă unor teste de stres. Măsura în cauză vizează, însă, toate reactoarele nucleare din Uniunea Europeană.

 • Substanțele toxice din alimente se înmulțesc simțitor ( 18 Martie 2011 )

  Specialiștii Autorității Naționale Sanitar Veterinare au depistat aproximativ 350 de substanțe toxice în produsele alimentare pe care le consumăm zilnic. Pe lângă deja cunoscuții aditivi alimentari, mâncarea de la super-market conține alte mii de toxine.

 • Alerta nucleara in Japonia ( 14 Martie 2011 )

  Japonia s-a angajat într-o cursă contra cronometru pentru a evita un accident nuclear de proporții, după violentul curemur de vineri. Două explozii au avut loc luni dimineața la reactorul 3 al centralei nucleare de la Fukushima, situată la 250 de kilometri nord.est de Tokyo. 11 persoane au fost rănite.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2