Date companie
 
 
 
 

Substanțele toxice din alimente se înmulțesc simțitor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : substante toxice, alimente, mancare, aditivi, ingrediente, fructe si legume
 

Specialiștii Autorității Naționale Sanitar Veterinare au depistat aproximativ 350 de substanțe toxice în produsele alimentare pe care le consumăm zilnic. Pe lângă deja cunoscuții aditivi alimentari, mâncarea de la super-market conține alte mii de toxine. Pericolul este cu atât mai mare, cu cât în alimente ajung accidental substanțe nocive ce nu pot fi identificate în laboratoarele românești.

GHEORGHE MENCINICOPSCHI, Institutul de Cercetări Alimentare: "Sub nicio forma nu putem sã detectãm o varietate atât de mare de substante nocive. (...) Acestea necesitã o aparaturã sofisticatã, oameni foarte bine pregãtiti si foarte multi bani."

Pentru a ne feri de pericole, trebuie sã citim cu atenție etichetele produselor și să le alegem pe cele cu conținut scăzut de aditivi alimentari.

VOX: "Slãnina asta e plin de slãninã, emulsie de sorici, piept de pui doar 13%."

GHEORGHE MENCINICOPSCHI, Institutul de Cercetări Alimentare: "Primul ingredient e si cantitativ, cel mai mult. Dacã un aliment începe cu apa, sigur ca apa e ingredientul principal. (...) Ce fac eu, cumpãr salam, adicã vreau sa cumpãr carne si primul ingredient notat pe eticheta e apa."

Pentru o alimentație sănătoasă, nutriționiștii ne recomandă porții zilnice substanțiale de fructe și legume, în stare proaspată.

Specialiștii Autorității Naționale Sanitar Veterinare au depistat aproximativ 350 de substanțe toxice în produsele alimentare pe care le consumăm zilnic. Pe lângă deja cunoscuții aditivi alimentari, mâncarea de la super-market conține alte mii de toxine. Pericolul este cu atât mai mare, cu cât în alimente ajung accidental substanțe nocive ce nu pot fi identificate în laboratoarele românești.[2] GHEORGHE MENCINICOPSCHI
Institutul de Cercetări Alimentare
"Sub nicio forma nu putem sã detectãm o varietate atât de mare de substante nocive. (...) Acestea necesitã o aparaturã sofisticatã, oameni foarte bine pregãtiti si foarte multi bani."

Pentru a ne feri de pericole, trebuie sã citim cu atenție etichetele produselor și să le alegem pe cele cu conținut scăzut de aditivi alimentari.

VOX: "Slãnina asta e plin de slãninã, emulsie de sorici, piept de pui doar 13%."[2] GHEORGHE MENCINICOPSCHI
Institutul de Cercetări Alimentare
"Primul ingredient e si cantitativ, cel mai mult. Dacã un aliment începe cu apa, sigur ca apa e ingredientul principal. (...) Ce fac eu, cumpãr salam, adicã vreau sa cumpãr carne si primul ingredient notat pe eticheta e apa."

Pentru o alimentație sănătoasă, nutriționiștii ne recomandă porții zilnice substanțiale de fructe și legume, în stare proaspată.


« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Creștere spectaculoasă a comenzilor online, la mâncare gătită ( 20 Noiembrie 2020 )

  Comenzile de mâncare pentru acasă au explodat, în ultima perioadă. Potrivit unui studiu recent, mâncarea gătită comandată online a înregistrat o creștere uriașă, de 124 % în perioada martie - octombrie 2020, comparativ...

 • Otrava din produsele alimentare de post ( 18 Noiembrie 2020 )

  Mare atenție la alimentele pe care le consumați în Postul Crăciunului! Chiar dacă pe piață există o gamă variată de produse pentru vegetarieni, nu toate sunt sănătoase. Avertismentul vine din partea...

 • Fenomenul risipei alimentare ( 16 Octombrie 2020 )

  Trei din patru români aruncă la gunoi mâncarea rămasă neconsumată, arată un studiu LifeBox dat publicității de Ziua Națională a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare. Studiul atrage, astfel, atenția...

 • Condiții pentru vizitele de Paște la părinți ( 8 Aprilie 2020 )

  Precizări înainte de Paște, de la Poliția Română. Astfel, este permisă deplasarea la părinți pentru a le duce produse pentru masa de sărbătoare. Vizitele în ziua de Paște nu sunt însă autorizate.

 • Românii, campioni la cheltuielile cu mancarea și băutura ( 9 Decembrie 2019 )

  Românii nu se uită la bani când vine vorba de mâncare și băutură. Potrivit datelor publicate de Eurostat, românii cheltuie cel mai mult din Uniunea Europeană pentru hrana. Cel mai ridicat procent din cheltuielile totale de consum...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2