Date companie
 
 
 
 

Substanțele toxice din alimente se înmulțesc simțitor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : substante toxice, alimente, mancare, aditivi, ingrediente, fructe si legume
 

Specialiștii Autorității Naționale Sanitar Veterinare au depistat aproximativ 350 de substanțe toxice în produsele alimentare pe care le consumăm zilnic. Pe lângă deja cunoscuții aditivi alimentari, mâncarea de la super-market conține alte mii de toxine. Pericolul este cu atât mai mare, cu cât în alimente ajung accidental substanțe nocive ce nu pot fi identificate în laboratoarele românești.

GHEORGHE MENCINICOPSCHI, Institutul de Cercetări Alimentare: "Sub nicio forma nu putem sã detectãm o varietate atât de mare de substante nocive. (...) Acestea necesitã o aparaturã sofisticatã, oameni foarte bine pregãtiti si foarte multi bani."

Pentru a ne feri de pericole, trebuie sã citim cu atenție etichetele produselor și să le alegem pe cele cu conținut scăzut de aditivi alimentari.

VOX: "Slãnina asta e plin de slãninã, emulsie de sorici, piept de pui doar 13%."

GHEORGHE MENCINICOPSCHI, Institutul de Cercetări Alimentare: "Primul ingredient e si cantitativ, cel mai mult. Dacã un aliment începe cu apa, sigur ca apa e ingredientul principal. (...) Ce fac eu, cumpãr salam, adicã vreau sa cumpãr carne si primul ingredient notat pe eticheta e apa."

Pentru o alimentație sănătoasă, nutriționiștii ne recomandă porții zilnice substanțiale de fructe și legume, în stare proaspată.

Specialiștii Autorității Naționale Sanitar Veterinare au depistat aproximativ 350 de substanțe toxice în produsele alimentare pe care le consumăm zilnic. Pe lângă deja cunoscuții aditivi alimentari, mâncarea de la super-market conține alte mii de toxine. Pericolul este cu atât mai mare, cu cât în alimente ajung accidental substanțe nocive ce nu pot fi identificate în laboratoarele românești.



[2] GHEORGHE MENCINICOPSCHI
Institutul de Cercetări Alimentare
"Sub nicio forma nu putem sã detectãm o varietate atât de mare de substante nocive. (...) Acestea necesitã o aparaturã sofisticatã, oameni foarte bine pregãtiti si foarte multi bani."

Pentru a ne feri de pericole, trebuie sã citim cu atenție etichetele produselor și să le alegem pe cele cu conținut scăzut de aditivi alimentari.

VOX: "Slãnina asta e plin de slãninã, emulsie de sorici, piept de pui doar 13%."



[2] GHEORGHE MENCINICOPSCHI
Institutul de Cercetări Alimentare
"Primul ingredient e si cantitativ, cel mai mult. Dacã un aliment începe cu apa, sigur ca apa e ingredientul principal. (...) Ce fac eu, cumpãr salam, adicã vreau sa cumpãr carne si primul ingredient notat pe eticheta e apa."

Pentru o alimentație sănătoasă, nutriționiștii ne recomandă porții zilnice substanțiale de fructe și legume, în stare proaspată.


« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Anuga 2025, inovație și profesionalism ( 9 Octombrie 2025 )

    Reprezentanți de top din industria băuturilor răcoritoare și industria produselor alimentare au fost prezenți la ANUGA 2025, cel mai mare târg mondial al industriei alimentare și băuturilor. 

  • Noi tensiuni în Coaliția de guvernare ( 14 Septembrie 2025 )

    Tensiuni în Coaliție! Membri ai Partidului Social Democrat vin în spațiul public cu mesaje în care susțin menținerea plafonării prețurilor la alimentele de bază, în condițiile în care au apărut informații potrivit cărora Guvernul ar urma să nu mai prelungească plafonarea adaosului la alimentele de bază, de la 1 octombrie.

  • Produsele de post care conțin aditivi pot fi periculoase ( 25 Martie 2021 )

    În postul Paștelui, conform tradiției, credincioșii consumă produse vegetale, iar alimentele care conțin proteină animală sunt eliminate din meniul zilnic. Pentru a veni în întâmpinarea celor care postesc, industria...

  • România, fruntașă la risipa de alimente ( 10 Martie 2021 )

    România are un nivel scăzut de trai, comparativ cu alte state europene, dar, în mod surprinzător, se situează printre țările fruntașe la risipa de hrană. Totuși, românii au devenit conștienți de această risipă...

  • Trecerea de la postul Crăciunului, la bucatele „de dulce” ( 23 Decembrie 2020 )

    Postul Crăciunului se apropie de final. Vineri, credincioșii care au postit în această perioadă, pot degusta apetisantele preparate pregătite de gospodine în cinstea Nașterii Domnului. Perioada postului...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2