Date companie
 
 
 
 

Suspendarea tramvaiului 41 îi va afecta pe elevii care dau Bacalaureatul

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Iunie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacalaureat, tramvai, 41
 

O nouă veste proastă pentru bucureșteni! Societatea de Transport București a hotărât ca tramvaiul 41 să fie scos din circulație din 29 iunie până pe 1 septembrie. Decizia va da peste cap traficul bucureștean în zona de nord și de vest a orașului tocmai în perioada în care se desfășoară examenul de Bacalaureat. Autoritățile susțin că autobuzele ce înlocuiesc tramvaiul vor prelua traficul de călători, fără a se gândi însă la ambuteiajele create.

CLAUDIU CATANA, consilier general, Primăria Municipiului București

"Într-adevăr circulația Tramvaiului 41 se va întrerupe până la 1 septembrie. Pentru că simultan primăria Municipiului București a corelat trei lucrări care prevăd suspendarea tramvaiului 41 și anume podul Grand, podul Ciurești și lucrările Metrorex pentru metroul din Drumul Taberei. Deci nu le-a întrerupt parțial, le-a întrerupt complet pentru aceste obiective pentru investiții de reparații care sunt obligatoriu să se încheie la data de 1 septembrie, dar în acest sens se începe cu această dată 1 iulie lucrările și se suspendă activitatea tramvaiului 41, pentru că în perioada de vară traficul este puțin mai degajat, deoarece copii au intrat în vacanțe. Dar în schimb, datorită faptului că citculația tramvaiului 41 se va întrerupe Primăria Municipiului București prin Serviciul de Transportul București va pune la dispoziție 50 de autobuze pe linia 641 și linia 642, care vor prelua rutele tramvaiului 41, astfel încât cetățenii municiupiului București să nu fie afectați de închidere tramvaiului 41. Deci vor fi 50 de autobuze care vor înlocui pe perioada cât tramvaiul nu va circula, îl vor înlocui. ”

Ținând cont de solicitările bucureștenilor primite la Redacția de Știri Național TV, solicităm la rândul nostru autorităților locale amânarea suspendării tramvaiului 41 până sâmbăta viitoare, 6 iulie. În cursul zilei de azi, postul nostru de televiziune a trimis această solicitare Primăriei Capitalei, Societății de transport București și Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Sperăm ca noaptea să fie un sfetnic bun și autoritățile să țină seama de doleanțele locuitorilor capitalei iar în jurnalele următoare să putem anunța amânarea acestei decizii pripite. Linia 41 de tramvai are o lungime de 8,5 kilometri și deservește zilnic în jur de 150.000 călători. Linia mai este denumită și metrou ușor pentru că este delimitată de portiunile de trafic prin garduri metalice. În condiții normale de trafic cei 8,5 de kilometri sunt parcurși în maximum 25 de minute, pe când aceiași distanță parcursă de un autobuz poate fi făcută și intr-o oră și jumătate dacă traficul este aglomerat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2