Date companie
 
 
 
 

Sute de oameni s-au înghesuit la bunãtãțile preparate de turcii dobrogeni, la Mangalia

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Octombrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : dobrogea, festival, mangalia, bucate, arta, bunatati, turcesti, etnici, culinara
 

Îmbulzeală la bucatele turcești! Sute de oameni au dat năvală la bunãtãțile preparate de etnicii turci din Dobrogea. Baclavalele, vinetele umplute și plãcintele cu carne sau brânzã, pregătite pentru Festivalul Național de Artã Culinarã Turceascã desfășurat la Mangalia, au dispãrut de pe mese, cât ai clipi. 100 de gospodine de etnie turcã, din toatã Dobrogea, au prezentat preparate culinare împãrțite în trei mari categorii: bucate tradiționale, preparate de patiserie și produse de cofetãrie.

VOX "Începe de la o supã cremã de linte cu crutoane. Dupã aceea se servește felul doi, sãrmãluțã sau bame, un ardei umplut. Ultima datã se servesc dulciurile, baclavale gustoase."

VOX "- Spuneți-ne despre yufka. Ați spus cã este cea mai veche rețetã. - Este o rețetã foarte veche, este o rețetã chiar tradiționalã. Este un preparat foarte ușor și poate sã o facã orice gospodinã. Foile se fac din fãinã, ou, puținã apã, puțin iaurt. Se întind subțirele și se coc fãrã ulei."

CRISTIAN RADU, primar Mangalia "- Eu sunt obișnuit cu aceste preparate turcești. Am crescut cu ele. – Preferați dulce, plãcinta cu carne? – Și plãcinta cu carne și șuberecu."

După ce au mâncat pe săturate, oaspeții au trecut la cântec și dans.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Festivalul comunității săsești ( 1 August 2021 )

  Klaus Iohannis, prezent la festivalul comunității săsești din România! Șeful statului a declarat, la cea de-a IX-a ediție a evenimentului „Săptămâna Haferland”, organizată în satul Criț din județul Brașov, că desfășurarea festivalului reprezintă, pe de-o parte, un pas spre normalitate și pe de altă parte, întărirea cooperării dintre România și Germania.

 • De mâine, EcoFest 2021 la Craiova ( 6 Iunie 2021 )

  EcoFest 2021, la start! Cea de-a XI-a ediție a festivalului internațional de Film Ecologist ECO FEST România „Pentru Sănătatea Pământului” va debuta, luni, la Craiova, iar organizatorii promit numeroase surprize pentru participanți.

 • Art-terapia poate să amelioreze calitatea vieții pacientului oncologic ( 28 Mai 2021 )

  Arta învinge cancerul! Nu este doar numele unui eveniment care a avut loc ieri, este și realitatea expusă în creații de mai mulți artiști plastici, printre care Eli Sultan, Elizabeta Brînzoi și Aurelia Chiru. Acestea au transformat arta în terapie prin creațiile lor, care au devenit o poveste despre puterea de a preschimba răni în lumini și culori.

 • Cel mai valoros mozaic din Oradea, deteriorat grav de un constructor ( 29 Aprilie 2020 )

  Cel mai valoros mozaic din Oradea, aflat pe fațada clădirii unui fost cinematograf, este dezafectat aproape în întregime. Și asta în pofida faptului că firma care se ocupă de reabilitarea clădirii a primit autorizația de construcție...

 • Snap, la cel mai mare festival de muzică retro din Europa, DISKOTEKA ( 15 Februarie 2020 )

  Snap, una dintre cele mai iubite trupe ale anilor ’80-’90, se pregătește să facă senzație la cea de-a doua ediție Diskoteka Festival, care va avea loc în perioada 1-3 mai, la Timișoara! 

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2