Date companie
 
 
 
 

Sute de profesori au protestat în mai multe școli din țară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Mai 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, profesori, sindicat, Alma Mater
 

Proteste în mai multe școli din toată țara! Cadrele didactice au început manifestările împotriva ordonanței privind salarizarea. În pauza mare, profesorii au ieșit în curtea școlii și au scandat în timp ce clopoțelul a sunat fără încetare. Sindicaliștii din Educație sunt disperați pentru că nu au obținut salarii mai mari, așa cum sperau. Guvernul le oferă mai mulți bani, dar abia din luna august a anului viitor.

VOX, profesor: "Deși se spune că învățământul este domeniu prioritar, faptele nu arată acest lucru. Guvernanții probabil că nu au presiuni ca să rezolve aceasta problemă. O să hotărâm care sunt formele următoare de protest. După părerea mea, cred că am fi foarte eficienți dacă blocăm examenele."

Protestatarii au atras atenția asupra subfinanțării învățământului.

VOX: "Consider că încă o dată este un afront adus sistemului de învățământ românesc, fapt care atrage după sine neclarități și probleme care se pot răsfrânge în perspectivă asupra întregului sistem de învățământ românesc."


La protest au fost prezenți și elevii și părinții acestora.

VOX, elevă: "Suntem aici ca să îi susținem pe profesorii noștri pentru că ei sunt cei care ne ajută să ne formăm și au nevoie din partea tuturor de mai mult respect, pentru că asta e ceea ce merită!"

ANTON HADĂR, lider sindicat Alma Mater, "Prima nemulțumire este că nu se respectă acel 10% în medie, așa cum s-a discutat acum 3-4 zile, și, a doua, termenul de aplicare. De aceea am cerut să se găsească soluții de a se putea aplica aceste corecții, atenție, corecțiile nu din grila propusă de Ministerul Muncii, ci corecții pe care acum ne apucăm să le facem cei din educație."

Dacă Guvernul nu va rezolva aceste probleme, profesorii amenință că vor boicota examenele de luna viitoare. Sindicaliștii pregătesc un marș de amploare la București, pe 1 iunie, la care se așteaptă aproximativ 15.000 de participanți.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Nou protest al polițiștilor ( 15 Iunie 2021 )

  Un nou protest al polițiștilor! Zeci de sindicaliști nemulțumiți au protestat în fața Palatul Cotroceni. Principalele lor revendicări se referă la grila de salarizare, modernizarea logisticii și dotarea cu echipamente tehnice de intervenție, precum și la ocuparea prin concurs a funcțiilor de conducere.

 • Protestele de aseară, marcate de violențe și soldate cu amenzi și participanți reținuți ( 30 Martie 2021 )

  Sancțiuni după protestele de aseară, iar măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului rămân în vigoare! În conferința de presă susținută în această dimineață, prefectul Capitalei, Alin Stoica și șefii...

 • Ziua Poliției Române, marcată prin proteste ale sindicaliștilor din M.A.I. ( 25 Martie 2021 )

  Sindicatele polițiștilor și personalului contractual din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au sărbătorit Ziua Poliției Române... în stradă! Sindicaliștii au protestat în Piața Romană, la Universitate, în Piața Victoriei...

 • Val de proteste, în România ( 17 Februarie 2021 )

  Val de proteste, în România! Polițiștii, ceferiștii și angajații din Sănătate au ieșit în stradă, la București și în alte orașe din țară, nemulțumiți de noile măsuri anunțate de Guvern, considerate anti-bugetari, dar...

 • Reprezentanții partidului AUR au ieșit în stradă ( 31 Ianuarie 2021 )

  Reprezentanții Partidul AUR au organizat un protest în fața Ministerului Sănătății, în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș”! Aceștia sunt extrem de nemulțumiți de sistemul de sănătate.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2