Date companie
 
 
 
 

Sute de sate inundate, în urma ploilor torențiale din aceste zile

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Iunie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ploi, arges, suceava, inundate, ape, cod, sate, torentiale, Braila, galbenu, ratesti
 

Prăpăd în mai multe zone din țară, în urma ploilor torentiale! Puhoaiele s-au revărsat pe drumuri și în case, în mai multe localități din județul Brăila. În județul Suceava, vijelia a smuls copacii din rădăcini, iar în zona Argeșului, o ploaie torentiala a provocat inundarea unui sat întreg, în mai puțin de o jumătate de oră. În comuna Galbenu, din județul Brăila s-au înregistrat 70 de litri pe metru patrat.

VOX ”N-aveți curaj să intrați acolo, că e până aici!”

VOX  ”S-au dus! S-a făcut praf!”

VOX ”Aici, trecea peste asfalt, așa. Aici, a spart bordura, ca să treacă apa, să nu intre în casă. Mamă!”

VOX ”Intra apa pe sub fundație și ieșea în partea cealalată. Casa ne e afectată cel mai mult. Grădinile, ca grădinile, pe noi ne interesează casa.”

VASILICĂ VÎLCU, prefect de Brăila ”Se lucrează la un șanț de scurgere, care să preia excesul de apă, în așa fel, încât să nu mai ajungă în zona aceasta, o zonă foarte joasă a comunei Galbenu.”

La Suceava, vijelia a samuls din rădăcini un copac și l-a proiectat în ferestrele unui bloc. Un alt copac a fost smuls din rădăcini și s-a prăbușit pe carosabil. Pompierii au intervenit si au degajat drumul.

VOX ”Mereu mi-a fost frica de lucrul ăsta. Vă dați seama ce puternic o fost vântul, de l-a întors invers, acolo?”

În județul Argeș, o rupere de nori a inundat, în doar câteva minute, un întreg sat din comuna Rătesti. Șuvoaiele de apă scurse de pe dealurile din jur au acoperit drumul comunal și au intrat în casele oamenilor. Începând de vineri dimineață și până sâmbătă noaptea, aproape toate județele țării și Bucureștiul s-au aflat sub avertizare cod galben de ploi, vijelii și grindină. Hidrologii au emis, sâmbătă, avertizări Cod portocaliu și Cod galben de inundații pe unele râuri din bazinele hidrografice Olt, Argeș, Ialomița, Siret, Prut dar și pe râurile din Dobrogea, valabile până duminică, la ora 18,00. Dunărea rămâne sun cod galben si cod portocaliu de inundatii, până în 5 iunie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2