Date companie
 
 
 
 

Sute de tineri s-au înghesuit, la Cluj, ca să obțină un job de insotitor de zbor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluj, tineri, aeriana, job, zbor, selectie, companie, insotitor
 

Înghesuială pentru un loc de muncă! Sute de tineri au aplicat, miercuri, pentru un job de însoțitor de zbor, la o companie de transport aerian. Ei sunt atrași de salariul de peste o mie de euro, dar și de cãlãtoriile în strãinãtate. În ciuda prejudecãții cã o astfel de profesie este pentru femei, la selecția de la Cluj-Napoca s-au prezentat mulți bãrbați. La preselecție, pentru început, acestora li s-a cerut sã se prezinte în limba englezã.

AMBIANȚÃ "Good morning. My name is Clara. I'm from Satu Mare. I'm 26 years old. I gratuated public administration at Babes Bolyai Cluj."

Fiecare candidat a primit un numãr, iar, la finalul prezentãrilor, au fost strigate numerele care au mers în faza urmãtoare de selecție.

VOX "- Cred cã se potrivește pentru ambele sexe. - Ai mai lucrat? - Am puținã experiențã în domeniul turismului și cred cã sunt pregãtit și pentru aceastã experiențã."

Printre candidați s-a numãrat și Cristian, un englez venit din Londra, la Cluj, special pentru aceastã preselecție.

VOX "- Cum ai aflat de acest job? - De pe un site. În plus, cãlãtoresc destul de mult de la Londra la Cluj, pentru a-mi vizita prietena, care locuiește aici."

Domnișoarele au rezistat eroic, la coadã, pe tocurile înalte, dar s-au consolat cu gândul că ar putea avea un job bine plãtit.

VOX "- Pentru cã-mi place sã cãlãtoresc și îmbin utilul cu plãcutul. - Ce lucrezi? - Îs consilier juridic, momentan."

Salariul unui însoțitor de zbor ajunge la 1.000 de euro pe lunã, la care se adaugã câte 40 de euro, pentru fiecare orã de zbor. Compania va selecta, însã, doar șase persoane dintre sutele de candidați care au aplicat. Acestea trebuie sã aibã peste 19 ani, sã vorbeascã fluent engleza și sã aibã abilitãți excelente de comunicare. În ceea ce privește aspectul fizic, femeile trebuie sã aibã peste 1,65 metri înălțime, iar bãrbații, peste 1,75. Și, evident, un însoțitor de zbor trebuie să aibă un aspect fizic plăcut!« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Tineri recuperați de la munte ( 30 Iulie 2021 )

  Doi tineri, lipsiți de experiență și fără echipament corespunzător, au solicitat ajutorul salvamontiștilor pentru a ajunge în siguranță în orașul Codlea. Potrivit Salvamont Brașov, persoanele rătăcite au fost localizate în noaptea de joi spre vineri în Măgura Codlei, zona Piatra Albă. 

 • Accident mortal în localitatea Muntele Rece, județul Cluj ( 13 Iunie 2021 )

  Accident mortal, în această dimineață, în jurul orei 04:30, în localitatea Muntele Rece, județul Cluj! Un tânăr în vârstă de 20 de ani a murit, după ce mașina sa a căzut într-o râpă de 150 de metri.

 • Construcția metroului din Cluj-Napoca, întarziată de zăcămintele de sare ( 1 Martie 2021 )

  Construcția metroului din Cluj-Napoca ar putea fi întârziată din cauza unor zăcăminte de sare descoperite în subteran. Autoritățile caută soluții, însă proiectul ar putea fi amânat. În 2027, clujenii ar fi trebuit...

 • Dispecera certăreață de la S.A.J. Cluj, anchetată disciplinar ( 16 Februarie 2021 )

  Anchetă disciplinară la la Serviciul de Ambulanță Județean Cluj, după ce un dispecer a avut o reacție halucinantă la apelul unor părinți care aveau copilul bolnav!

 • Trei tineri, căutați de salvamontiști la apelul unui părinte prea grijuliu ( 23 Ianuarie 2021 )

  Alarmă falsă, în cazul unor tineri bucureșteni plecați în drumeție pe Vârful Moldoveanu! O echipă de salvamontiști din Argeș a plecat, vineri seară, în căutarea celor trei tineri, după ce un părinte a anunțat că...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2