Date companie
 
 
 
 

Tânăra generație, îndrumată către sectorul agricol

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Octombrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : tineri, terenuri, agircultura
 

În România anului 2017, peste un milion de hectare de terenuri nu sunt folosite! O situație îngrijorătoare care îi determină pe specialiștii în agricultură și pe cultivatori să caute soluții de readucere în circuitul agricol a suprafețelor acoperite cu pârloagă. Un factor important, din punctul lor de vedere, este pregătirea generațiilor tinere pentru a munci eficient în agricultură.

BRÎNDUȘA BÎRHALĂ, antreprenor în agricultură
"Avem nevoie de o nouă generație care să învețe, (...) cum să facă lucrurile într-un mod mai eficient și să trăiască din, (...) agricultură, să treacă pragul de la subzistență la agricultura de piață, dar într-un mod în care să păstreze felul tradițional, care respectă natura."

Din păcate, problema este ridicată de reprezentanții societății civile, nu și de cei care fac politicile în Agricultură, respectiv ministerul de resort.

Un alt motiv de îngrijorare este generat de procentul extrem de redus al persoanelor cu dizabilități care au un job. În România, sunt înregistrate aproape 790.000 de persoane cu dizabilități, procentul de încadrare în muncă fiind de doar 8%. Potrivit experților de pe piața muncii, pregătirea persoanelor cu handicat și includerea pe piața muncii sunt esențiale pentru reducerea acestui procent.

LAILA ONU, reprezentant Fundația ”Pentru Voi”

"Este nevoie de măsuri care să stimuleze angajarea în muncă, iar ultima OUG a Guvernului, Ordonanța 60 care practic desfințează unitățile protejate. Din nefericire, nu pune în loc niciun alt sistem de sprijin al angajării în muncă, cred ca e o prioritate pentru politica socială a României la ora actuală: înființarea unui nou mecanism de susținere a serviciilor de angajare, (...) încât să putem da o șansa pentru încadrarea acestor persoane pe piața muncii."

În vara acestui an, Guvernul a emis o ordonanță pentru modificarea și completarea Legii privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu scopul de a stimula angajarea persoanelor cu handicap, atât în sectorul public, cât și în cel privat, prin creșterea obligației de plată, de la 50% la 100% din salariul minim brut pe țară. Măsura este valabilă pentru fiecare persoană cu handicap neangajată, de către angajatorii care au mai mult de 50 de angajați, în cazul în care aceștia nu angajează cel puțin 4% persoane cu dizabilități din numărul total de lucrători.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Tineri recuperați de la munte ( 30 Iulie 2021 )

    Doi tineri, lipsiți de experiență și fără echipament corespunzător, au solicitat ajutorul salvamontiștilor pentru a ajunge în siguranță în orașul Codlea. Potrivit Salvamont Brașov, persoanele rătăcite au fost localizate în noaptea de joi spre vineri în Măgura Codlei, zona Piatra Albă. 

  • În pregătire, majorarea taxelor cu până la 500%, pentru clădirile și terenurile neîngrijite din Sectorul 6 ( 16 Februarie 2021 )

    Lăsarea în paragină a clădirilor și terenurilor ar putea fi taxată drastic în Sectorul 6 al Capitalei. Consiliul Local Sector 6 va dezbate, joi, un proiect de hotărâre privind majorarea cu până la 500% a impozitului...

  • Trei tineri, căutați de salvamontiști la apelul unui părinte prea grijuliu ( 23 Ianuarie 2021 )

    Alarmă falsă, în cazul unor tineri bucureșteni plecați în drumeție pe Vârful Moldoveanu! O echipă de salvamontiști din Argeș a plecat, vineri seară, în căutarea celor trei tineri, după ce un părinte a anunțat că...

  • Amenzi aspre, pentru ambrozie ( 26 August 2020 )

    În ciuda faptului că proprietarii de terenuri au fost somati să elimine ambrozia, Poliția Locală a descoperit zeci de terenuri năpădite de această plantă, în Capitală, în urma unor acțiuni de control din ultima perioadă.

  • Singurătatea îi afectează cel mai mult pe tinerii adulți ( 8 Mai 2020 )

    Sentimentul de singurătate se simte accentuat în rândul tinerilor! Potrivit unui studiu făcut de Fundația Europeană pentru Îmbunătățirea Condițiilor de Viață și de Muncă, aproximativ 20% dintre persoanele cu vârsta sub 35 de ani se simt singure din cauza restricțiilor de circulație instituite în Europa. Astfel, 20% dintre persoanele sub 35 de ani se simt singure, comparativ cu doar 4% înainte de epidemie.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2