Date companie
 
 
 
 

Tânăra lovitã de mașina Ambasadei Rusiei a ieșit din comã

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Octombrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, spital, masina, coma, medici, ambasada, tanara, imunitate, corlatean, secretar, accidentata, rusiei, diplomat, moscova
 

Tânăra de 19 ani, accidentată, duminică, de secretarul Ambasadei Rusiei, chiar pe trecerea de pietoni, a ieșit din comă. Medicii de la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitalã spun că respiră singură și este conștientă. Au precizat, însă, că, deși starea fetei s-a ameliorat, ea va rămâne în continuare internatã la secția de Terapie Intensivã.

VOX "A mișcat când a vorbit sora mamei. Atunci a reacționat."

VOX "Nu este corect sã fugi de la locul faptei și sã... Necaz mare! Avea doi copii. Atât!"

Cazul a stârnit ecouri la nivel înalt, la București. Premierul Victor Ponta a declarat că angajatul Ambasadei Rusiei trebuie să plătească pentru fapta sa, iar ministrul de externe, Titus Corlățean, cere ridicarea imunității diplomatului.

VICTOR PONTA, premierul României "Acum trebuie să ia toate măsurile permise de convențiile internaționale, pentru că, dacă e vorba de o infractiune, persoana vinovată să plătească!"

TITUS CORLĂȚEAN, ministrul de Externe "Cred că era corect ca diplomatul rus să accepte testul privind alcoolemie mai ales dacă nu avea nimic să-și reproseze. Ambasadorul rus va fi invitat la M.A.E., pentru că avem preocupări foarte serioase."

Ambasada Rusiei la București a dat curs cererii Ministerului Afacerilor Externe român și a înaintat la Moscova propunerea de ridicare a imunității diplomatului implicat în accident. Potrivit consilierului prezidențial, Cristian Diaconescu, șansele ca imunitatea diplomatului rus să fie ridicată sunt, însă, minime. Declarația lui Diaconescu a venit în contextul în care consulul Ambasadei Rusiei la Bucuresti, Andrei Lancikov, a afirmat că presa din România exagerează cu privire la cauzele accidentului și că, de fapt, vina ar fi a victimei. În plus Lancikov susține că diplomatul circula cu viteza regulamentară și că era treaz, chiar dacă a refuzat testarea alcoolemiei. Dacă diplomatul care a comis accidentul va da sau nu socoteală, asta numai Moscova va decide.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2