Date companie
 
 
 
 

Țăranii dintr-o comună sibiană au lăsat sapa, pentru actorie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Mai 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : tarani, evadat, cartisoara, german, nunta, film, scenariu, actorie
 

Țăranii români, actori într-un film german! Localnicii din comuna Cârțișoara, județul Sibiu, au trecut de la munca pe ogor, direct pe platourile de filmare. De la un capăt, la altul, al comunei, sătenii își repetă conștiincioși rolurile.

VOX "- Cum e să fiți actor? - Eee, e bine!"

VOX "- Ce trebuie să faceți, doamnă? - D-apăi strigăm, chiuim, dansăm, toate le facem! Ce ne spune, aia facem."

VOX "Tragi o dublă, o iei de la capăt, mută camera. Este un pic mai complicat, pare simplu din afară"

Filmul prezintă o nuntă românească, la care ajunge un evadat din Germania, fratele miresei.

VOX "- E un film polițist și o secvență de nuntă. Pentru noi nu mai e greu. Noi suntem învățați. - Ați mai jucat vreodată într-un film? - Nu, prima oară."

Propunerea de a juca în film le-a plăcut atât de mult localnicilor din Cârțișoara, încât au lăsat totul și s-au apucat să-și învețe rolurile.

VOX "- Rămâne gradina nemuncită acum! - E nora. Face nora în locul meu!"

VOX "Chiar îmi place mult și muzica și actoria. M-a pus pe gânduri foarte mult, chestia asta."

De pe urma filmărilor au de câștigat atât sătenii, cât și primăria din Cârțișoara.

DORIN MAGDA, primar, com. Cârțișoara, jud. Sibiu "Ei au ales căminul din Opera Cârțișoara. E făcut pe stilul vechi și s-a menținut arhitectura veche la cămin. Două mii de lei are primăria din toată afacerea."

Pentru o zi de filmare, oamenii primesc 50 de lei, iar dacă rolul lor implică și replici, remunerația acestora crește la 100 de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Capitala se bucură de noi măsuri de relaxare ( 13 Mai 2021 )

  Bucureștiul a intrat, oficial, în scenariul verde! Prefectul Capitalei, Alin Stoica a anunțat noi măsuri de relaxare, după ce rata de infectare a ajuns la 1,5 la mia de locuitori. Începând de mâine de la ora 00, restaurantele și sălile de spectacol vor putea funcționa la jumătate din capacitate.

 • Adrian Enache, o alegere câștigătoare și pentru Radu Jude ( 28 Martie 2021 )

  Adrian Enache, gazdă alături de Diana Matei a emisiunii dumneavoastră preferate de duminică, Start Show România, face parte și dintr-un proiect extrem de apreciat în străinătate. Vorbim despre filmul "Babardeală cu bucluc sau porno balamuc", regizat de Radu Jude, marele câștigător al celei de-a 71-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin. 

 • Știrile, emisiunile, si filmele difuzate, duminică, de Național TV, în topul preferințelor ( 4 Ianuarie 2021 )

  Programele Național TV, în topul preferințele telespectatorilor! Știrile, emisiunile și filmele difuzate de Național TV au înregistrat, și duminică, cifre spectaculoase de audiență. Ziua a început cu reluarea „Start Revelion"...

 • Filmul „O secundă”, lansat la București ( 22 August 2020 )

  Teaser-ul peliculei “O secundă”, lansat, vineri seară, în București! “O secundă” este o poveste despre rivalitate, concurență, frământări, o poveste despre durerea care macină sufletul omului.

 • Evadatul din Penitenciarul Ploiești, prins de sătenii din Bălțești ( 16 Mai 2020 )

  Evadat din Penitenciarul Ploiești, prins după o lună! Culmea, deținutul a fost capturat de localnici, nu de polițiști. El a fost identificat în timp ce punea la cale un alt jaf. Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, evadase...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2