Date companie
 
 
 
 

”Taxa pe soare”, fake news

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Decembrie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Conferinta Virgil Popescu
 

Introducerea "taxei pe soare" este un fake news, a declarat ministrul Energiei Virgil Popescu, în conferința de presă susținută luni. ”Taxa pe soare” este cea care vizează cetățenii și firmele care au investit în panouri fotovoltaice, produc curent și îl consumă în propria gospodărie sau firmă.

VIRGIL-DANIEL POPESCU, ministrul Energiei "După părerea mea, faptul că se spune că se introduce o taxă este un fake news, nu se introduce absolut nicio taxă, românii trebuie să știe foarte clar, toți românii care își montează panouri fotovoltaice pe casă nu vor plăti absolut nicio taxă pentru energia consumată, energia produsă."

Șeful Energiei a infirmat, astfel, acuzațiile lansate de liderii USR, care au criticat guvernul PSD-PNL pentru emiterea ordonanței care introduce, practic, ”taxa pe soare”. Potrivit USR, prin noua ordonanță, statul le-ar impune cetățenilor și firmelor să monteze contoare speciale, diferite de contoarele legate la rețelele naționale de energie, în scopul taxării energiei produse și consumate. Social-democrații l-au acuzat și ei, duminică, pe ministrul liberal al Energiei, de taxarea prin ordonanță de urgență a cetățenilor și firmelor care au investit în panouri fotovoltaice. Virgil Popescu a precizat că există posibilitatea, în anumite condiții stabilite de o directivă europeană, ca statul membru să introducă o taxă, dar este puțin probabil ca România să ajungă aici. Anterior, Ministerul Energiei a transmis că ordonanța transpune Directiva Europeană privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile. Modificările erau necesare, întrucât România risca să intre în procedură de infringement.


”Taxa pe soare”, fake news

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2