Date companie
 
 
 
 

Teatrul Masca sărbătorește 24 de ani

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Mai 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : teatru, masca, aniversare
 

24 de ani de Teatru Masca! Aniversarea este marcată prin spectacole, workshop-uri și vernisaje de fotografie, ce se vor desfășura pe parcursul a trei zile. Sărbătoarea la Teatrul Masca a debutat vineri, cu spectacolul "Intrusa", o adaptare după nuvela lui Jorge Luis Borges.

SORIN DINCULESCU, actor: "Eu sunt povestitorul. Eu sunt singurul care vede povestea, pentru că sunt orb. Eu sunt cel care o știe de dinainte de a se întâmpla. Cel care o descoperă și cel care o povestește înainte de a muri sau după, cine știe. Borhes."

Piesa prezintă drama a doi frați gemeni care iubesc aceeași femeie. Apărută între ei ca o nălucă, Juliana este vândută unui bordel, iar cei doi sfârșesc prin a se târî la picioarele ei. Singurul mod de a scăpa de ea, este să o înjunghie cu un cuțit pentru că nu a fost decât o intrusă.

VALENTIN MIHALACHE, actor: "Este cel mai vechi spectacol de interior al Teatrului Masca. Este un moment deosebit pentru mine. De ce? Pentru că asta este primul meu rol în Teatru Masca."

COSMIN CREȚU, actor:  "Suntem niște norocoși. Este o șansă uluitoare pentru un actor să poată să contabilizeze 10 ani în același rol, în același spectacol. (...) sper ca succesul pe care-l vom avea astăzi să fie unul măcar aproape de cel pe care l-am avut la premieră."

Actorii teatrului au organizat și workshop-uri pentru public și pentru amatorii de teatru.

MIHAI MĂLAIMARE, director, Teatrul Masca:  "Am provocat actorii de vârf ai teatrului să treacă bariera și să devină profesori, să țină workshop-uri, să transmită din ceea ce au învățat până acum și din semnalele pe care le am, workshop-urile lor au fost extrem de bune și de apreciate de cei care au participat."

Programul va continua sâmbătă cu spectacolul "Romeo și Julieta", iar duminică, de la ora 18.00, cu piesa "Parcul".« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Raluca Turcan a cerut să fie amendată ( 31 Martie 2021 )

  Raluca Turcan anunță că a cerut să fie amendată, după ce a apărut în mai multe imagini fără mască, alături de alte persoane. "A fost o neatenție pentru care îmi pare rău, nicidecum nu a fost o sfidare sau nepăsare”, scrie Turcan pe Facebook. 

 • Au fost stabilite condițiile în care începe școala pe 8 februarie ( 5 Februarie 2021 )

  Condițiile în care va începe școala, în 8 februarie, au fost clarificate. Din start, școlile își deschid porțile în funcție de incidența infectărilor cu SARS CoV-2 la mia de locuitori. Ministerul Educației a publicat pe site-ul edu.ro...

 • Postul de televiziune Favorit TV a împlinit 16 ani ( 15 Decembrie 2020 )

  Zi de sărbătoare în familia Centrului Național Media! Postul de televiziune Favorit TV, adresat iubitorilor de muzică populară românească, împlinește, astăzi, 16 ani! Încă de la debut, televiziunea Favorit a fost alături de dumneavoastră cu emisiuni de suflet, artiști de seamă, muzică populară din toate zonele țării și tradiții și obiceiuri românești.

 • Condițiile în care masca de protecție NU este obligatorie ( 26 Octombrie 2020 )

  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis, astăzi, conditiile în care purtarea măștii NU este obligatorie! Și aceasta în contextul în care weekend-ul trecut, Poliția Capitalei a aplicat amenzi bucureștenilor...

 • Petrecere surpriză, pentru coregraful „Start Show România” ( 23 Septembrie 2020 )

  Zi de sărbătoare, în familia Start Show România! Andrei Pîntea, cunoscut sub numele de Santy, coregraful spectacolului de televiziune produs și difuzat de Național TV în fiecare duminică, de la ora 13:00, a avut parte...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2