Date companie
 
 
 
 

Tensiunea arterială la control

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Mai 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : test, asistent, scoala, atlas, medical, hipertensiune, Postliceala
 

Peste 300 de bucureșteni și-au testat tensiunea arterială, gratuit, într-un supermarket din Capitală, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Hipertensiunii Arteriale. Din totalul persoanelor testate de elevii Școlii postliceale Atlas, cu specializarea asistent medical, un procent îngrijorător de mare, 42 la sută, a fost diagnosticat cu hipertensiune arterială.

CLAUDIA TEODORESCU, profesor, Școala postliceală Atlas, „Hipertensiunea un dușman invizibil este o activitate a proiectului nostru ”Școala, start pentru sănătate”.”

VOX „Oamenii au fost foarte bucuroși, legat de această acțiune. Am avut persoane să luăm tensiunea, am avut și persoane tinere și persoane în vârstă. Ideea este că este foarte important pentru aceste persoane să-și mențină tensiunea în ritm normal”.

VOX „Noi, Școala Atlas, organizăm destul de des astfel de activități, pentru că este important ca noi să știm să comunicăm cu pacienții”.

Statisticile arată că peste șapte milioane de români, reprezentând 45% din populația adultă, suferă de hipertensiune arterială. Dintre aceștia, doar 59% urmează un tratament. Medicii atrag atenția că măsurarea periodică a tensiunii arteriale este foarte importantă, având în vedere că hipertensiunea este o boală silențioasă, care, netratată, poate avea consecințe grave. Jumătate dintre persoanele afectate nu știu că au hipertensiune si nu merg la medic. Specialiștii spun că prevenția și depistarea precoce a hipertensiunii arteriale sunt importante pentru reducerea cazurilor de îmbolnăvire și evitarea complicațiilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2