Date companie
 
 
 
 

Tensiunea arterială, măsurată gratuit

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Mai 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Masurare tensiune in parc
 

Elevii Școlii Postliceale Atlas au măsurat gratuit tensiunea arterială persoanelor care au vizitat parcul Drumul Taberei din Sectorul 6 al Capitalei, de Ziua Mondială de Luptă împotriva Hipertensiunii.

AMBIANȚĂ "14 CU 10. Ați depus efort? 10 e mare, e mare 10. Ce îi recomandați domnului ca să îi scadă? Dacă are domnul tratament, tratament aveți de hipertensiune? Nu! Nu aveți tratament.  Eu zic să mergeți la un medic și să faceți acolo mai multe investigații."

"13 cu 10. Sunt valori bune? Aia mică e mare, da cam asta e valoarea mea obișnuită. Ce v-a recomandat să faceți? Iau niște medicamente de tensiune, totdeauna."

"Foarte mari, eu sunt bolnav hipertensiv, am venit repede de acasă, am mers un km și s-a mărit acum."

Această activitate este parte componentă a proiectului educațional Școala-Start pentru sănătate și are ca scop desfășurarea unei campanii de conștientizare a cauzelor și consecințelor bolilor hipertensive asupra oamenilor.

CLAUDIA TEODORESCU, profesor, Școala Atlas

"Este un proiect pe care îl desfășurăm de opt ani de zile, an de an alături de cetățenii Sectorului 6. În general sunt foarte încântați de aceste activități deoarece nu toți ajung mereu la medic în timp util."

Potrivit datelor statistice, peste 45% din populația adultă suferă de hipertensiune arterială. Medicii atrag atenția că măsurarea periodică a tensiunii arteriale este foarte importantă, având în vedere că hipertensiunea este o boală silențioasă, care, netratată, poate avea consecințe grave.

ANDA IOANA DEMETER, medic

"Mergem la medic pentru control în momentul în care valoarea tensiunii sistolice depășește 120 de mmHg, atunci ne punem ușor probleme, bine, pot fi de moment scurt, niște variații de moment scurt și atunci trebuie să vedem factorii care au determinat creșterea, dacă valorile persistă pe o durată mai mare de două luni, trei luni de zile, atunci este necesar un control medical mai amănunțit, să vedem cauza declanșatorie a hipertensiunii arteriale."

Următoarea activitate gratuită pentru populație a Școlii Atlas va fi pe 14 noiembrie, de Ziua Mondială Împotriva Diabetului. Atunci oamenii își vor putea măsura gratuit glicemia.


Tensiunea arterială, măsurată gratuit

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2