Date companie
 
 
 
 

Tensiuni din cauza Autostrăzii Lugoj-Deva

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Mai 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : transporturi, orban, Lucian Bode
 

Ludovic Orban, revoltat din cauza situației Autostrăzii Lugoj-Deva! Premierul României a avut o reacție virulentă după ce ministrul Transporturilor, Lucian Bode, i-a prezentat, în timpul ședinței de Guvern, situația în care se află autostrada Lugoj-Deva. Ludovic Orban a izbucnit în momentul în care Lucian Bode a amintit de situația controversată existentă încă din timpul guvernării social-democrate, a celor 21 de kilometri dintre localitățile Holdea și Ilia, de pe lotul trei al șoselei de mare viteză.

LUDOVIC ORBAN, premierul României

"Pentru măgăriile pe care le-au făcut ăștia pe lotul 3 nu plătește nimeni? Sper că ați făcut sesizare. Acolo a fost cu siguranță un aranjament între managementul companiei și constructor ca să rezilieze contractul fără temei legal tocmai pentru ca să creeze posibilitatea companiei să câștige pentru că acolo lucrurile sar în ochii, lipsa de apărare, astea toate trebuie sancționate, adică trimis către Parchet, după părerea mea. Ce s-a întâmplat acolo e de Parchet. Încercăm să câștigăm, dar după cum arată lucrurile vă spun clar că totul e cusut cu ață albă."

Ministrul Transporturilor susține că în ceea ce privește situația celor 21 de kilometri ai lotului 3, autoritățile sunt în instanță și vor clarifica lucrurile. Totodată, Lucian Bode mai precizează că începând de mâine, pe acest tronson, vor fi ridicate, temporar, restricțiile de tonaj. În plus, șeful Transporturilor a prezentat și situația lotului doi al autostrăzii Lugoj-Deva.

LUCIAN BODE, ministrul Transporturilor

"Termenul pentru depunerea ofertelor este stabilit septembrie 2020. Până la sfârșitul anului, finalizăm analizarea ofertelor și ne propunem să semnăm contractul pentru proiectare și execuție. Proiectare 12 luni, execuție 30 luni. "

Totodată, Lucian Bode a mai precizat că în mai puțin de două luni de la reluarea procesului de achiziție, instituția pe care o conduce a răspuns la aproximativ 170 de solicitări.


Tensiuni din cauza Autostrăzii Lugoj-Deva

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Premierul Ludovic Orban, chemat să dea explicații în scandalul Unifarm ( 29 Iunie 2020 )

  Ludovic Orban, chemat în Parlament să dea explicații în legătură cu scandalul de la Unifarm! Senatorul PSD, Radu Oprea, a anunțat că social-democrații vor ca prim-ministrul să dea explicații în fața parlamentarilor...

 • Bani pentru dublarea numărului de gospodării racordate la gaze ( 20 Iunie 2020 )

  Executivul va aloca un miliard de euro, în următorii șapte ani, pentru extinderea rețelei de gaz din România! Este declarația premierului Ludovic Orban, aflat în județul Suceava, unde a participat la punerea în funcțiune a rețelei de gaze naturale din comuna Moara. 

 • Relansare a lucrărilor la Autostrada Transilvania și la DN 76 Oradea - Deva ( 12 Iunie 2020 )

  Contractul pentru tronsonul Chiribiș-Biharia al Autostrăzii Transilvania, semnat, astăzi, în prezența premierului Ludovic Orban. Șeful Executivului, însoțit de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a vizitat șantierul...

 • Cinci membri ai Guvernului, amendați ( 31 Mai 2020 )

  Cinci membri ai Guvernului au fost amendați după apariția în spațiul public a fotografiei de la petrecerea de ziua premierului. Astfel, premierul Ludovic Orban și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, au fost sancționați cu câte...

 • Premierul, amendat după apariția fotografiei buclucașe ( 30 Mai 2020 )

  3.000 de lei! Atât îl costă pe șeful Guvernului, Ludovic Orban, fumatul în biroul de la Palatul Victoria și lipsa măștii de protecție. Cele două amenzi în valoare cumulată de 3.000 de lei, însemnând cuantumul maxim...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2