Date companie
 
 
 
 

Tot mai mulți tineri sunt diagnosticați cu boli de inimă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Ianuarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inima, tineri, afectiuni, cardiologie
 

Statistică alarmantă, în clinicile de cardiologie! Specialiștii spun că numărul tinerilor cu afecțiuni cardiace crește de la an la an, pe fondul consumului de tutun și alcool, alimentației dezordonate și stresului. Sabău Dumitru are puțin peste 40 de ani, este din Bistrița și spune că, până să ajungă la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, a mai fost internat o săptămână în orașul natal. Medicii de acolo i-au spus însă că nu are probleme cu inima, deși omul avea dureri foarte mari în zona pieptului.

VOX "Cu durere în piept și zice că e dilatată vena. Nu știu cauza! Am stat într-o dimineață, 50 de minute, afară, în frig și de atunci nu mă mai lasă durerile. Încontinuu."

Alți pacienți spun însă că au aflat întâmplător de problemele cardiace.

VOX "Am avut un infarct și mi s-a pus un stent pe o arteră. Și celelalte două sunt înfundate, drept pentru care trebuie să mi se facă intervenție. Probabil stresul, fumatul. "

VOX "- Întâmplător, am avut o problemă! M-am dus la medic să fac niște investigații. Am făcut și eco-doppler și acolo mi-a ieșit. - Urmează să fiți operat? - Da!"

ADRIAN MOLNAR, medic, Institutul Inimii Cluj "În fiecare an, a crescut cam cu 20-25% față de anul precedent! Surpriza este că proporția este că, aproximativ jumătate, sunt peste 65 de ani, iar jumătate, sunt la peste 35 și 40 de ani."

ALEXANDRU OPREA, medic "Față de ceilalți ani, avem pacienți, ca număr, în creștere. De câțiva ani de zile, vedem din ce în ce mai mulți tineri, pe care înainte nu-i vedeam."

În 2012, în secția de Cardiologie a Institutului Inimii din Cluj-Napoca, s-au internat aproximativ 10.000 de pacienți, cu aproape 30% mai mulți decât în anul precedent.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2