Date companie
 
 
 
 

Tot mai mulți tineri sunt diagnosticați cu boli de inimă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Ianuarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inima, tineri, afectiuni, cardiologie
 

Statistică alarmantă, în clinicile de cardiologie! Specialiștii spun că numărul tinerilor cu afecțiuni cardiace crește de la an la an, pe fondul consumului de tutun și alcool, alimentației dezordonate și stresului. Sabău Dumitru are puțin peste 40 de ani, este din Bistrița și spune că, până să ajungă la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, a mai fost internat o săptămână în orașul natal. Medicii de acolo i-au spus însă că nu are probleme cu inima, deși omul avea dureri foarte mari în zona pieptului.

VOX "Cu durere în piept și zice că e dilatată vena. Nu știu cauza! Am stat într-o dimineață, 50 de minute, afară, în frig și de atunci nu mă mai lasă durerile. Încontinuu."

Alți pacienți spun însă că au aflat întâmplător de problemele cardiace.

VOX "Am avut un infarct și mi s-a pus un stent pe o arteră. Și celelalte două sunt înfundate, drept pentru care trebuie să mi se facă intervenție. Probabil stresul, fumatul. "

VOX "- Întâmplător, am avut o problemă! M-am dus la medic să fac niște investigații. Am făcut și eco-doppler și acolo mi-a ieșit. - Urmează să fiți operat? - Da!"

ADRIAN MOLNAR, medic, Institutul Inimii Cluj "În fiecare an, a crescut cam cu 20-25% față de anul precedent! Surpriza este că proporția este că, aproximativ jumătate, sunt peste 65 de ani, iar jumătate, sunt la peste 35 și 40 de ani."

ALEXANDRU OPREA, medic "Față de ceilalți ani, avem pacienți, ca număr, în creștere. De câțiva ani de zile, vedem din ce în ce mai mulți tineri, pe care înainte nu-i vedeam."

În 2012, în secția de Cardiologie a Institutului Inimii din Cluj-Napoca, s-au internat aproximativ 10.000 de pacienți, cu aproape 30% mai mulți decât în anul precedent.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Singurătatea îi afectează cel mai mult pe tinerii adulți ( 8 Mai 2020 )

  Sentimentul de singurătate se simte accentuat în rândul tinerilor! Potrivit unui studiu făcut de Fundația Europeană pentru Îmbunătățirea Condițiilor de Viață și de Muncă, aproximativ 20% dintre persoanele cu vârsta sub 35 de ani se simt singure din cauza restricțiilor de circulație instituite în Europa. Astfel, 20% dintre persoanele sub 35 de ani se simt singure, comparativ cu doar 4% înainte de epidemie.

 • Potențialul tinerilor români, condiționat de educație și sănătate ( 12 Februarie 2020 )

  Cu educația și sănătatea de acum, un copil născut în România, în 2017, va avea, la 18 ani, o productivitate de doar 60% din potențial. Cel puțin așa rezultă din Indexul Capitalului Uman calculat de Banca Mondială, pe baza...

 • Circa 50% dintre tinerii români vor să plece din țară, pentru o viață mai bună ( 9 Februarie 2020 )

  Jumătate dintre tinerii români vor să migreze în altă țară. Potrivit sondajelor realizate de Centrul de Studii pentru Migrație, circa 50 la sută dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 34 de ani au planuri de plecare în străinătate.

 • Pespective de angajare, după încheierea studiilor ( 20 Noiembrie 2019 )

  Găsirea unui loc de muncă în România, după terminarea studiilor, depinde de regiune. Astfel, în țara noastră, se observă o împărțire. Una în care tinerii au perspective de angajare, iar cealaltă în care doar jumătate dintre cei...

 • Fiscul angajează tineri ( 1 Octombrie 2019 )

  Agenția Națională de Administrare Fiscală intenționează să treacă la un proces de întinerire a instituției! Președintele A.N.A.F., Mirela Călugăreanu, a declarat ieri, la un post de televiziune, că 33% din personalul actual al instituției...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2