Date companie
 
 
 
 

Tradiții și superstiții de Anul Nou

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Decembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : revelion, anul, nou, traditii, superstitii, 2016
 

Ne apropiem cu pași repezi de pragul dintre ani și este momentul să trecem în revistă tradițiile și superstițiile din popor. Mai întâi, se spune că așa cum vom trece de această noapte, așa ne va merge tot anul. În credința populară, dacă vrem ca întreaga familie să se bucure de viață lungă, spor la lucru, sănătate, noroc și prosperitate, trebuie să urmăm cu sfințenie câteva sfaturi. Mai întâi, e bine să purtăm un obiect vestimentar nou și , neapărat, ceva roșu, deoarece această culoare atrage energiile pozitive și poartă noroc.

VOX ”- Te-ai hotărât? Vei purta lenjerie roșie? -Daaaa! - Știai de superstiție? - Chiar nu știam, dar mi-a zis prietena mea că trebuie să port ceva roșu. - Să înțeleg că și ea va purta lenjerie roșie? - Da, obligatoriu!”

În noaptea dintre ani, îndrăgostiții trebuie să se sărute sub o ramură de vâsc, pentru a se iubi tot anul. Potrivit unei alte suprstiții, în noaptea de Anul Nou, nu avem voie să lăcrimîm, deoarece oamenii care plâng în această noapte, vor avea un an marcat de evenimente triste. La cumpăna dintre ani și în prima zi a noului an, românii nu împrumută bani, bijuterii sau alte obiecte de preț și nici nu plătesc datorii sau taxe, nu duc gunoiul și nu oferă daruri. În caz contrar, atrag sărăcia și necazurile. În tradiția populară se mai spune că așa cum este musafirul din ziua de Sfântul Vasile, bogat ori sărac, așa va fi omul tot anul. O superstiție spune că de Anul Nou e bine să ai bani în buzunar, iar primul musafir care îți intră în casă e bine să fie un bărbat brunet. Dacă aduce cu el pâine, sare și o ramură de vâsc, anul va fi bogat și cu noroc în toate. Potrivit credinței populare, de Anul Nou se înnoiesc toate și de aceea oamenii trebuie ca în prima zi din an să-și pună un gând bun, ca să le meargă bine tot anul.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Au început repetițiile pentru un nou sezon "Opriți timpul" ( 2 Februarie 2020 )

  Timpul se oprește alături de Corina Chiriac și Adrian Enache! Au început repetițiile la emisiunea dumneavoastră preferată de dumincă! "Opriți timpul" se pregătește de un nou sezon.

 • Colinele Transilvaniei, prezentate într-un film despre tradițiile și obiceiurile lăsate moștenire de sași. ( 25 Ianuarie 2020 )

  Colinele Transilvaniei, prezentate într-un film spectaculos, drept ultimul peisaj medieval autentic al Europei! Scurtmetrajul lansat la mijlocul lunii ianuarie, în regia fotografului Mihai Moiceanu, prezintă, într-un mod inedit, tradițiile...

 • De Revelion, cu Favorit TV ( 1 Ianuarie 2020 )

  Favorit TV v-a pregătit o noapte pe cinste, la trecerea în 2020! Artiștii dumneavoastră preferați, Nicolae Botgros și "Lăutarii din Chisinău", Orchestra fraților Advahov, Mioara Velicu, Cristina Turcu Preda, Emilia Ghinescu sau Gheorghe Turda, alături de primitoarea gazdă Raluca Diaconu v-au fost alături, la final de 2019 și încă din primele minute ale noului an. 

 • Revelion cu Național TV ( 1 Ianuarie 2020 )

  Revelion cu Național TV! În noaptea dintre ani, emisiunea AVEM CHEF DE REVELION, difuzată intre orele 20:00 si 00:30 a fost urmărită, în fiecare minut, în medie, de 242.000 de telespectatori la nivel național. Național TV s-a clasat astfel în topul preferințelor dumneavoastră. Gazdele dumneavoastră, Corina Chiriac și Adrian Enache v-au oferit o noapte incendiară iar vedete îndrăgite v-au fost alături prin intermediul micului ecran, în noaptea dintre ani!

 • Superstiții de Anul Nou, în țară ( 31 Decembrie 2019 )

  Superstițiile fac parte din viața multora dintre noi. Iar de Revelion, mai mult decât oricând, păstrăm anumite obiceiuri pentru a ne asigura că ne va merge bine în anul următor. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2