Date companie
 
 
 
 

Tragedie la Pasajul Unirii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Decembrie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Accident pasaj Unirii
 

Un om a murit, trei se zbat între viață și moarte, iar 22 au suferit diverse răni și traumatisme, dar sunt în stare stabilă. Este bilanțul cumplitului accident produs, vineri după-amiază, în centrul Capitalei. Un autocar cu 47 de turiști greci a intrat în limitatorul de înălțime de la Pasajul Unirii. Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, autocarul, care se deplasa pe sensul dinspre Tineretului spre Unirii, a acroșat poarta de gabarit a Pasajului Unirii. Patru turiști au fost răniți foarte grav și au rămas încarcerați, iar alți 22 au fost răniți, unii dintre ei destul de grav, alții, mai ușor. Printre aceștia se află și doi copii. La fața locului au intervenit echipaje SMURD și din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean București-Ilfov, precum și echipaje de polițiști, jandarmi și de la Detașamentul Special de Salvatori.

RAED ARAFAT, șef, Departamentul pentru Situații de Urgență ”Au fost trimise forțe adecvate, suficiente, din partea Dispeceratului Integrat, deci fie vorbim de Serviciul de Ambulanță sau de SMURD. A fost aici și coordonarea care se trimite în astfel de situații din partea Spitalului Floreasca, iar descarcerarea a lucrat pentru scoaterea unora dintre cei care erau blocați.”

Cadrele medicale au aplicat manevre de resuscitare celor patru răniți descarcerați. Din păcate, unul dintre ei nu a putut fi salvat și a fost declarat decesul. Răniții au fost transportați la spitalele Floreasca, Bagdasar-Arseni și Universitar din București. În urma accidentului, traficul rutier în zona Unirii a fost restricționat.

BOGDAN BERECHET, șeful Poliției Capitalei ”Nu este pentru prima oară. Noi am sesizat de fiecare dată administratorul străzilor cu privire la celalalte incidente care au avut loc, motiv pentru care s-a și montat acel presemnalizator.”

TONI GREBLĂ, prefectul Capitalei ”Au fost luate de la primul incident, au fost luate toate măsurile, au fost consultați specialiștii, s-au făcut verificări cu privire la înălțimea, la modul cum este amplasat acest presemnalizator.”

Șoferul autocarului a fost verificat cu privire la consumul de alcool, dar rezultatul a fost negativ. Autoritățile au demarat o amplă anchetă, pentru stabilirea circumstanțelor producerii cumplitului accident. Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.


Tragedie la Pasajul Unirii

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Accident în pasaj ( 7 Decembrie 2022 )

    Accident grav, în Pasajul Unirii din București! Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se observă cum două autoturisme intră cu viteză în pasaj, unde mașinile circulau...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2