Date companie
 
 
 
 

Tragedii la scăldat, în Ialomița și Vaslui

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ialomita, vaslui, baiat, copil, malul, lacul, anchetatori, inecat, scaldat, pluta, peturi, sinesti, garceni
 

Copil în vârstă de 8 ani, găsit mort pe malul unui lac din Sinești, județul Ialomița! Mama a declarat că micuțul a plecat la scăldat, împreună cu alți copii, la balta de lângă sat. După câteva ore, văzând că nu i se mai întoarce copilul acasă, femeia a intrat în panică și a anunțat poliția. Trupul copilului a fost găsit pe malul lacului, la miezul nopții, după 10 ore de căutări.

VOX "Mi-a zis: ”Mamă, vezi că plec la gârlă, plec la gârlă!”. I-am zis: ”Nu te duci la gârlă!”. Mi-a spus băieții că l-au găsit aici pe mal și mergea așa, s-a tăiat la picior."

Potrivit martorilor, copilul mergea pentru prima dată la scăldat în acel loc și nu știa să înoate. Tatăl copilulului a primit cumplita veste în străinătate, unde este plecat să lucreze. Trupul băiețelului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie. Anchetatorii caută să stabilească, acum, împrejurările în care s-a înecat copilul și cum a ajuns trupul pe malul lacului.

VOX "Un om nu știe să înoate, un copilaș mic! Vă dați seama, s-a înecat și, la mal, cine știe!"

Sfârșit tragic și pentru un băiat de 13 ani din localitatea vasluiana Gârceni, care s-a dus să se scalde într-un lac de lângă sat. Copilul, care făcea parte dintr-o familie nevoiașă, muncea cu ziua, ca să își ajute mama și frații. El s-a dus la baltă ca să se răcorească, dar, din cauză că nu știa să înoate, și-a făcut o plută din peturi. Acestea s-au desprins, însă, și copilul a căzut în apa adâncă de patru metri. Un prieten care îl însoțea și-a chemat tatăl în ajutor, iar acesta a alertat autoritățile. După aproape trei ore de căutări, scafandrii au găsit trupul băiatului pe fundul apei.

PETRICA IFTENE, purtător de cuvânt, I.S.U. Vaslui "Dificultatea intervenției constă în vizibilitatea foarte mică și vegetația densă de pe fundul lacului."

La marginea lacului au fost găsite rucsacul și hainele copilului. Cum familia sa este săracă, cel mai probabil, copilul va fi înmormântat cu sprijinul comunității din Gârceni.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2