Date companie
 
 
 
 

Traian Băsescu: Am decis cu premierul și guvernatorul BNR încheierea unui nou acord cu FMI

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Noiembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : fmi, acord, traian basescu
 

România va încheia un nou acord cu Fondul Monetar Internațional pentru un an sau doi, potrivit președintelui Traian Băsescu. Declarația a fost făcută la începutul întrevederii de la Cotroceni dintre șeful statului și delegațiile FMI, Comisiei Europene și Băncii Mondiale. Băsescu a precizat că a discutatv despre acest acord cu premierul Victor Ponta și guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Președintele a arătat că țara noastră are nevoie de soluții pentru garantarea creșterii economice și a dat în acest sens exemplul exploatării resurselor naturale de aur și cupru.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României: "Multe investiții au fost blocate din cauza demagogiei politice. Nu ne putem aștepta la creștere economică doar din punctul de vedere al fondurilor de la Uniunea Europeană. Aici avem resurse naturale pe care le-am putea exploata."

Traian Băsescu a adăugat că România a ajuns la stabilitate prin nivelul de îndatorare redus și scăderea deficitului bugetar la sub 3 la sută din Produsul Intern Brut. Cu toate acestea, șeful delegației FMI, Erick de Vrijer, susține că țara noastră nu va cunoaște o creștere economică semnificativă, din cauza problemelor din sectorul agricol, a neutilizării fondurilor europene și întârzierilor în reformele structurale.

ERIK DE VRIJER, șeful misiunii FMI în România: "Produsul Intern Brut va fi probabil, în acest an, la un nivel mediu (...) Sperăm că situația în agricultură se va normaliza și bineînteles că acest lucru se poate întâmpla doar cu mobilizarea resurselor financiar necesare."

Oficialul FMI a subliniat că investițiile reprezintă cheia creșterii economice. Delegația oficialilor europeni și-a început marți vizita în România, care va dura până pe 14 noiembrie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2