Date companie
 
 
 
 

Traian Băsescu cere interzicerea partidului Jobbik în România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Martie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : traian basescu, Jobbik
 

Traian Băsescu cere masuri drastice împotriva partidului extremist maghiar Jobbik. Președintele vrea ca membrii formațiunii să fie interziși în România, după ce aceștia, au manifestat violent la Târgu-Mureș, la începutul săptămânii, în timpul unui miting pentru autonomia Ținutului Secuiesc. Printre manifestanti s-a aflat chiar si liderul formatiunii, Vona Gabor.

AMBIANTA Protest Jobbik

Șeful statului român a cerut Parlamentului să interzică prin lege manifestările Jobbik pe teritoriul României.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României: "Am observat ieri o prezență la vârf a partidului extremist Jobbik din Ungaria, cred ca a venit timpul să punem capăt acțiunilor acestui partid pe teritoriul României, cer să se emită act normativ prin care prezența membrilor acestui partid să fie interzisă (...) Dacă Ungaria nu-i poate pune sub control, pe teritoriul României nu au ce căuta (...) Nu văd de ce ne-ar fi nouă rușine să-i dăm afară sau să nu mai aibă acces în România."

Președintele va înainta propunerea de interzicere a formațiunii Jobbik în România Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României: "Voi avea o discuție extrem de aplicată cu ocazia primului CSAT, pentru că dreptul de mișcare, la liberă exprimare nu pot merge până la nivelul la care faci rău altora."

Inițiativa prețedintelui este susținuta și de liderul PNL, Crin Antonescu. Liberalul susține însă că măsura nu ar trebui sa vizeze un anume partid.

CRIN ANTONESCU, liderul PNL: "Nu aș restrânge un asemenea act la un anume partid. (...) Eu l-aș da într-un regim general. (...) Există un tip de formațiuni politice, idei politice care sunt interzise si în interior, de Constituția României, și al căror acces ar trebui interzis în general."

Partidul Jobbik - Mișcarea pentru o Ungarie mai bună, militează pentru autodeterminare și autonomie teritorială a așa-numitului Ținut Secuiesc. Formațiunea deține 43 de mandate în Legislativul de la Budapesta ș are și trei deputați în Parlamentul European.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Traian Băsescu a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei ( 11 August 2020 )

  Lupta pentru fotoliul de primar al Capitalei se întețește! Dacă până acum își anunțaseră candidatura Gabriela Firea, Nicușor Dan și Călin Popescu Tăriceanu, a venit și rândul lui Traian Băsescu să intre în cursă.

 • Băsescu vrea legalizarea prostituției, Turcescu și Ivan se opun ( 23 August 2019 )

  Ideea legalizării prostituției naște noi controverse! Fostul președinte Traian Băsescu a susținut la un post de televiziune legalizarea prostituției, pentru diminuarea fenomenului de trafic de persoane. 

 • Traian Băsescu, din nou la atac ( 16 Aprilie 2016 )

  Traian Băsescu iese din nou la rampă! Într-o postare pe Facebook, fostul șef de stat nu a ezitat să-l atace pe Vasile Blaga. 

 • Elena Udrea, la petrecere cu Traian Băsescu! ( 13 Martie 2016 )

  Elena Udrea, la petrecere cu Traian Băsescu! Fostul ministru al Turismului a mers la Cluj pentru a-l boteza pe cel de-al doilea copil al președintelui filialei locale a Mișcării Populare. La petrecere a participat și fostul șef de stat, Traian Băsescu, care a intrat pe ringul de dans imediat ce s-au auzit acordurile primei melodii. Udrea a fost îmbrăcată într-o rochie neagră scurtă. Fosta blondă de la Cotroceni a și cântat, spre deliciul invitaților.

 • Traian Băsescu anunță că din toamnă se va înscrie în PMP ( 17 August 2015 )

  Fostul șef al statului se întoarce în politică! Anunțul a fost făcut în Alba, unde Traian Băsescu a participat la "Sărbatoarea Mocanilor". El a fost primit cu pâine și sare, însă zeci de localnici l-au și huiduit.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2